İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci: Tıp Fakültesi Hastaya Hassasiyet Göstermedi - Son Dakika
Güncel

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci: Tıp Fakültesi Hastaya Hassasiyet Göstermedi

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci: Tıp Fakültesi Hastaya Hassasiyet Göstermedi

Konya İl Sağlık Müdürü Dr.

10.09.2011 15:24

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici, 43 yaşındaki Ali Soytürk'ün yatalak olan 82 yaşındaki annesini ambulans verilmediği için kamyonetin kasasında hastaneye götürmesi olayıyla ilgili Selçuk Üniveritesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hastaya, ambulans konusunda hassas davranmadığını ileri sürdü.

Marangozluk yapan Ali Soytürk, yaşlılığa bağlı beyin fonksiyonlarının zayıflaması sonucu yatalak olan 82 yaşındaki annesi Durdu Soytürk'ü, 6 Eylül günü ambulans verilmeyince kamyonet kasasında hastaneye götürdü. Soytürk cep telefonuyla çektiği görüntüleri basın mensuplarına verince, Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma açtı.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Sağlık Müdürlüğü binasında bugün basın toplantısı düzenledi. 112 Acil Servis Hizmetlerine bağlı ambulansların acil vakalara müdahale ettiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları söyledi: "Sosyal ve tıbbı endikasyonu bulunan hastaların evlerinden hastanelere ulaşımının sağlanması hususunda Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 20/2011 sayılı bir genelge yayınlanmıştır. Bu genelge uyarınca üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere yataktlı tedavi hizmeti veren bütün kurumlur sosyal ve tıbbı endikasyonu bulunan hastaların evden hastaneye ve hastaneden eve ulaşımlarının sağlanmasıyla yükümlü kılınmıştır. Bu genelge referans alınarak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de hasta Durdu Soytür'ün durumu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstermediği açıktır. "

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Hasan Küçükkendirci, "Konuyu Sağlık Bakanlığı'na bağlı müfettişlerimiz inceleyecek. Hastamızın bundan sonraki sağlık sorunlarıyla ilgili yakından ilgileneceğiz. "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci: Tıp Fakültesi Hastaya Hassasiyet Göstermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement