Ila Uluslararası Havacılık Fuarı Berlin'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Ila Uluslararası Havacılık Fuarı Berlin'de Başladı

Ila Uluslararası Havacılık Fuarı Berlin\'de Başladı

Uluslararası Havacılık Sektörünün En Eski Fuarı Olan Ila Havacılık Fuarı Almanya'nın Başkenti Berlin'de Başladı.

09.06.2010 01:34

Uluslararası havacılık sektörünün en eski fuarı olan ILA Havacılık Fuarı Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı.

Geçtiğimiz sene 100. yıldönümünü kutlayan ILA'ya tarihinin en güçlü katılımı gerçekleşti. 8-13 haziran tarihleri arasında ziyarete açık olan fuarda, 250.000 metrekarelik alanda 47 ülkeden 1153 katılımcı firma havacılık alanındaki en son teknolojik ürünlerini sergiliyorlar.

Uçaklar, helikopterler, savunma teknolojileri, uzay tekniği, uçak motorları, elektronik sistemler, uçak onarımı, havaalanı tekniği, havaalanı teçhizatları gibi havacılık ve uzay teknolojisi ile ilgili akla gelebilecek hemen her şeyin sergilendiği bu fuarda, ayrıca havacılıkla ilgili çok sayıda konferans, panel ve workshop düzenlenecek.

2010 yılının partner ülkesi İsviçre olurken, yıllardır olduğu gibi fuara en büyük katılım yine ABD'den geldi. Bununla birlikte evsahibi Almanya'nın yanısıra İtalya, Fransa, İngiltere, Polonya, Rusya ve İsviçre fuarda güçlü bir şekilde temsil edilen Avrupa ülkeleri oldu. Türkiye, Avustralya, Meksika, Tunus, İsveç ve Singapur ise bu sene fuara ilk kez katılan ülkeler arasında yer aldılar.

ILA'ya bu yıl katılan önemli firmalar ise Airbus, AgustaWestland, Antonov, Arianespace, Astrium, Beriev, Bell Helicopter Textron, Boeing, Bombardier, CAE, Diamond, Diehl, EADS, Eurocopter, ESA, General Atomics, Irkut Corporation, Ivchenko, Liebherr Aerospace, Lufthansa Technik, Lockheed Martin, MiG Russian Aircraft Corporation, MD Helicopters, MTU, Northrop Grumman, OHB, Oboronprom Russian Helicopters, Pratt & Whitney, Raytheon, Rheinmetall, Rockwell Collins, Rolls-Royce, RUAG, Sikorsky and Thales oldu.

THY genel müdürü Temel Kotil, ILA'da biraraya geldiği Rocwell-Collins firması temsilcileriyle uçak donanım anlaşması imzaladı. THY filosunu gençleştirmek için önemli bir adım olarak nitelendirilen anlaşma gereğince Rocwell-Collins firması Boing ve Airbus?dan satın alınan uçakların donanımlarını yapacak.

Eurofighter gibi Avrupa'nın en modern savaş uçaklarının yanısıra Amerika'nın ünlü taşıma (transport) uçakları C-130J, C-17 ve C-5 te fuarda sergilendi. Dünyanın en büyük yolcu uçağı A 380, yine fuarın en gözde uçağı olurken, Alman yapımı taşıma helikopteri CH-53GA (German Advanced) de ilk kez ILA 2010'da tanıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ila Uluslararası Havacılık Fuarı Berlin'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement