İlk Kez Üç General Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

İlk Kez Üç General Açığa Alındı

İlk Kez Üç General Açığa Alındı

Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gevramoğlu Açığa Alındı.

24.11.2010 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hakkında verilen açığa alma yetkisi ilk kez kullanılarak, "Balyoz" davası sanığı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gevramoğlu açığa alındı.

TSK Personel Kanunu'nun 65. maddesinin verdiği açığa alma yetkisi böylece 22 Kasım'da ilk kez kullanıldı. Alınan kararların ivedilikle yerine getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na da tebligat yapıldı.

Haklarında açılan davalar nedeniyle bir üst rütbeye terfi ettirilmeyen generallerin ismi, onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen kararnamede yer almıyordu. Ancak Genelkurmay Başkanlığı, üç generali de bir üst rütbeli komutanların görevlendirildiği birimlere vekaleten atadı.

Terfi işlemlerinin uygulanmaması nedeniyle generallerin başvurusu üzerine Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bakanlığın itirazına rağmen kararında direnen mahkemenin kesin kararını vermesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ise, Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gevramoğlu'nu açığa almasındnan sonra generaller, haklarındaki davalar sonuçlanana kadar üniformalarını çıkarmak zorunda kalacak.

Bu arada Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın ismi, "siper polemiğine" yol açan Güneydoğu gezisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden komutan olarak kayıtlara geçmişti.(ANKA)

(HM/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlk Kez Üç General Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement