Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde 12 bin yıllık mağarada ilçe sakinlerine internet eğitimi verildi.
Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hayata geçirilen "İnternetle Hayat Kolay Projesi" kapsamında Şırnak, Bingöl, Şanlıurfa, Ordu gibi Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen eğitimlerle 300 gönüllü eğitmen tarafından 30 bin kişinin internetle tanışması sağlandı.
Hasankeyf'teki bir mağarada düzenlenen eğitimde kursiyerlere, temel internet kullanımı, e-devlet kullanımı, internet bankacılığı, sosyal ağlar, bloglar, internet üzerinden alışveriş gibi birçok konuda eğitim verildi.
"Çok mutluyum"
Kursiyerlerden Latife Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internetle tanışmanın hayatına getireceği kolaylıkları anlattı.
"İnternetten hiçbir şey anlamıyordum ama şimdi öğrendim. Çocuklarımın internette neler yaptıklarını, hangi sitelere girdiklerini artık takip edebiliyorum artık. Çok mutluyum." diyen Çelik, merak ettiği bilgilere çok daha rahat ulaşabildiğini aktardı.
Şükran Tay, internet konusunda aldığı eğitim ile kendisini geliştirdiğini belirtti.
Eğitimin çok yararlı olduğunu anlatan Tay, "Artık evde hastanelerden randevu alabiliyorum, merak ettiğim her şeyin cevabını internetten öğrenebiliyorum. Kendi hesaplarımı kontrol ediyorum. Çocuklarımın internette neler yaptıklarını görebiliyorum. Birçok konuda işimi kolaylaştırdı." diye konuştu.
"Bu çağ internet okuryazarlığını öğrenme çağıdır"
Projede gönüllü eğitmen Sebahat Sevcan, hayatında internetle hiç tanışmayanların yanı sıra kendini geliştirmek isteyenlere de bu eğitimleri verdiklerini söyledi.
Proje ile bugüne kadar 30 bin kişiye ulaştıklarını dile getiren Sevcan, eğitimlerde internetin hayatı ne kadar kolaylaştırdığını anlattıklarını belirtti.
Sevcan, tarihi Hasankeyf ilçesinde 12 bin yıllık mağarada eğitim vermenin heyecanını yaşadıklarını anlatarak, özellikle anne ve babaların bu eğitimleri mutlaka alması gerektiğini vurguladı.
Çocukların internette neler yaptığını öğrenmek için bu eğitimin önemli olduğuna işaret eden Sevcan, "Herkese buradan sesleniyorum; istediğiniz her yere gelebiliriz. Bu bir mağara, bahçe veya kadınların toplandığı gün, cuma namazı çıkışı olabilir. Yeter ki; interneti öğrenmek isteyin. Bu çağ internet okuryazarlığını öğrenme çağıdır." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › İnternetle Hayat Kolay Projesi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?