IRAK'TAN GELEN 32 YARDIM TIR'I TÜRKİYE VE SURİYE'DEKİ DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRILACAK - Son Dakika
Güncel

IRAK'TAN GELEN 32 YARDIM TIR'I TÜRKİYE VE SURİYE'DEKİ DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRILACAK

IRAK'tan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapan 32 yardım TIR'ı Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine sevk edildi.

16.02.2023 12:57  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IRAK'tan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapan 32 yardım TIR'ı Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine sevk edildi.

Kuzey Irak'ta faaliyet yürüten İslami Birlik Partisi'nin Türkiye temsilciliği tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Irak Merkezi hükümeti ve Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki şehirlerde sivil toplum kuruluşları aracılığı toplanan 32 yardım TIR'ı Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından teslim alınarak TIR Parkı sahasına getirilen TIR'ların bir kısmı Türkiye'deki deprem bölgelerine diğer kısmı ise Suriye'deki deprem bölgelerine sevk edildi.İHH Şırnak İl Başkanı Serdar Tatar, 'Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren İslami Birlik Partisi Türkiye temsilciliğinin yapmış olduğu yardım kampanyası 32 TIR'la sonuçlandı. İHH olarak Habur Sınır Kapısı'ndan yardım konvoyunu teslim aldık. İHH olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ihtiyaç duyulan deprem bölgelerine sevk edeceğiz. Buradan Türkiye'deki deprem bölgeleri ve Suriye'deki deprem bölgelerine iletmek üzere TIR'larımız yola çıkacak' dedi.(DHA)

IRAK\'TAN GELEN 32 YARDIM TIR\'I TÜRKİYE VE SURİYE\'DEKİ DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRILACAK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IRAK'TAN GELEN 32 YARDIM TIR'I TÜRKİYE VE SURİYE'DEKİ DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRILACAK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement