Irak'tan Kaçan İşçi Arkadaşlarının Hayatından Endişe Ediyor - Son Dakika
Güncel

Irak'tan Kaçan İşçi Arkadaşlarının Hayatından Endişe Ediyor

Irak\'tan Kaçan İşçi Arkadaşlarının Hayatından Endişe Ediyor

Irak Erbil’den kaçarak Hatay’ın İskenderun ilçesine gelen Türk işçilerinden Yusuf Sönmez, 30’a yakın Türk işçisinin Musul’da rehin tutulduğunu söyledi.

19.06.2014 22:23

Irak Erbil'den kaçarak Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen Türk işçilerinden Yusuf Sönmez, 30'a yakın Türk işçisinin Musul'da rehin tutulduğunu söyledi.

Irak'ta Erbil ve Musul'da elektrik santralleri kurduklarını ve Musul'da kurulan elektrik santrallerini IŞİD terör örgütünün ele geçirmesi üzerine canlarını zor kurtardıklarını ifade eden Yusuf Sönmez, Musul'da 30'a yakın Türk işçisinin rehin tutulduğunu söyledi. IŞİD terör örgütünün Musul'da yaptıkları elektrik santralini ele geçirdiğini belirten Sönmez, "Musul'un Geyara ilçesinde bir elektrik santrali kurduk. Şu an o elektrik santrali IŞİD'in elinde, orayı gasp etmiş durumdalar. Duyduğumuz kadarıyla da 30 Türk işçi arkadaşlarımız orada rehin altında. Bizlerde Erbil'de tedirgin olduk. Memleketimize dönüş yaptık. İnşallah oradaki arkadaşlarımız da bir an önce ailelerine sağ salim kavuşurlar" dedi.

Aldığı duyumlara göre Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Musul'un etrafına 5 bin komanda yerleştirdiğini söyleyen Sönmez, Erbil'de herhangi bir olay yaşanmadığını ifade etti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak'tan Kaçan İşçi Arkadaşlarının Hayatından Endişe Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement