İsmek'in 15'inci Genel Sergisini Emine Erdoğan Açtı - Son Dakika
Güncel

İsmek'in 15'inci Genel Sergisini Emine Erdoğan Açtı

İsmek\'in 15\'inci Genel Sergisini Emine Erdoğan Açtı

İsmek'in 15'inci Genel Sergi'sinin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ""81 farklı branşta 216 bin kursiyerin devam ettiği İSMEK kurslarının mezun sayısı 1 milyon 400 bine ulaşmıştır.

05.06.2012 17:46

İsmek'in 15'inci Genel Sergi'sinin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ""81 farklı branşta 216 bin kursiyerin devam ettiği İSMEK kurslarının mezun sayısı 1 milyon 400 bine ulaşmıştır. Bu gerçekten takdire şayan, gerçekten örnek alınması gereken bir başarıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi kurslarının (İSMEK) 15. Genel Sergi ve Festival açılışı Feshane Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın ile İSMEK kursiyerleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mehter takımının çaldığı İstklal Marşı'nın okunmasının ardından Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

" İSMEK DÜNYANIN EN BÜYÜK HALK ÜNİVERSİTESİ HALİNE DÖNÜŞTÜ "

Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İSMEK'in kendisi için özel bir anlamı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"İSMEK kursları'nın benim için özel bir anlamı var. Bu kursları 1996 yılında üç merkezde üç branşta 141 kursiyerle başlatmıştık. İşte o dönemde başlattığımız mütevazı girişimin bugün İstanbul'un 38 ilçesinde 228 kurs merkezinde süren kurumsallaşmış bir yapıya dönüşmüş olmasından dolayı gerçekten çok mutluyum. 181 farklı branşta 216 bin kursiyerin devam ettiği İSMEK kurslarının mezun sayısı 1 milyon 400 bine ulaşmıştır. Bu gerçekten takdire şayan, gerçekten örnek alınması gereken bir başarıdır. İSMEK sadece mesleki eğitim, geleneksel sanatlar, müzik, spor gibi alanlarda ücretsiz hizmet veren bir kurum olmanın ötesine geçmiştir. Bunların yanı sıra İSMEK düzenlediği yarışmalar, seminerler, defileler ve kültürel etkinlikler devasa bir sosyal organizasyon haline dönüştü. Kurs ve katılımcı sayısı, eğitimci branşı çeşitliliği, ortaya konan eserlerin kalitesiyle, İSMEK adeta dünyanın en büyük halk üniversitesi haline gelmiştir. Tebrik ediyorum teşekkür ediyorum Sayın Başkanım."

" İSMEK MODELİ ORTA ASYA'DAN AFRİKA'YA KADAR HER YERDE UYARLANACAK "

Emine Erdoğan, İSMEK kursunun örnek olacağını da kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu çalışmaların dünya çapında ilgiyle gıptayla takip edildiğini biliyoruz. Önümüzdeki dönemde İSMEK modelinin Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan her bölgeye her hülkeye uyarlanacağına inanıyorum. İSMEK' te yürütülen çalışmalar sıradan bir belediyecilik faaliyeti, sıradan bir sosyal faaliyet değil. İSMEK' te kurslara katılan kardeşlerimiz potansiyellerini değerlendirme fırsatı bulmuşlardır. İnsan kendini ürettiğiyle ifade eder. Bizi diğer insanlardan farklı kılan maddi ve manevi üretimlerimizdir. Dünyaya gözlerimizi kadın erkek olarak açabiliriz. Şehirde ya da köyde dünyaya gelebiliriz şu ya da bu adı taşıyabilir şu ya da bu etnik kimliğe sahip olabiliriz. Bunların hiçbiri elimizde değildir ama bu kurslar hayatın akışı içinde bizim kim olduğumuzu esas olarak emeğimizi ve ürettiklerimizi ortaya koymaktadır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İSMEK kurslarının bir eğitim seferberliğine dönüştüğünü kaydetti. Topbaş, " 1996'da 160 öğrenciyle başlayan üç branştaki bu eğitim kurumu bugün halk üniversitesi haline dönüştü. 1 milyon 400 bin civarında eğitim alan hanımefendiler var. Bu sadece geleneksel el sanatlarımızın değil her alanda becerisini geliştirmek adına ve dünyanın 25 ülkesinden model alınarak getirilen bir çalışma alanı. Sadece eğitim almak değil bir noktada 14 milyonluk bir şehrin kendi içindeki yoğun hareketliliği kent kaosu içinde bir realite merkezi gibi de çalışmakta. İnsanlarımızı kendisini burada bulunmakta" dedi.

EMİNE ERDOĞAN'A İSTANBUL SİLÜETLİ İPEK HALI

Açılışın ardından Emine Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş ile İSMEK sergsini gezdi. Bir standta yazar Özlem Denizmen ile sohbet eden Erdoğan, Denizmen'in kendisine hediye ettiği kitabı aldı. Denizmen'in "Hanımefendi 4 milyon ekmek israf ediyoruz " sözleri üzerine Erdoğan, " Ah sormayın. Çok dertliyiz. O konuyu halledemedik. İnşallah Kadir Bey onu da halledecek " dedi. Denizmen, Sümeyye Erdoğan için de bir kitabını Emine Erdoğan'a hediye etti.

Emine Erdoğan daha sonra standları tek tek gezerek kursiyerleri tebrik etti. Erdoğan daha sonra başka bir standa geçerek, burada kendisini bekleyen muhabirlerle tek tek tokalaştı. Ardından Erdoğan'a Tuzla'daki İSMEK kursiyerleri tarafından dokunan İstanbul silüetli ipek bir halı hediye edildi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş tarafından kendisine hediye edilen ipek halı için teşekkür etti.

İSMEK 15. GENEL SERGİ VE FESTİVALİ

İSMEK 15. Genel Sergi ve Festivali'nde kursiyerler tarafından hazırlanan resim, takı, ebru, telkari, minyatür, desen tasarımı, kumaş boyama, model gemi yapımı kursları sonucunda ortaya çıkan eserler Eyüp'teki Feshane Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Bugüne kadar 1 milyon 400 bin kişinin mezun olduğu İSMEK kurslarının 2011 - 2012 döneminde 216 bin kişiye eğitim verildi. İSMEK 15. Genel Sergi ve Festivali 17 Haziran'a kadar açık kalacak. Sergi 10.00 - 19.30 saatleri arasında gezilebilecek.

PÇK-UC (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsmek'in 15'inci Genel Sergisini Emine Erdoğan Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement