"BM Üzerine Düşeni Yapması Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

"BM Üzerine Düşeni Yapması Gerekiyor"

"BM Üzerine Düşeni Yapması Gerekiyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin "Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde yapması gerekiyor." dedi.

18.07.2014 23:42  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, " Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor" dedi.

Kılıç, Sinop'ta Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırmasını değerlendiren Kılıç, Birleşmiş Milletler'in bu saldırıya duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

"Bugün hepimiz buruğuz, üzgünüz, çünkü dün gece itibarıyla İsrail'in Gazze'ye başlatmış olduğu kabul edilemez kara harekatından dolayı Gazze'deki kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntı içerisindeler" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Son aldığımız bilgilere göre, can kayıpları söz konusu. Tabi ki bütün dünyanın bu fütursuzca davranış karşısında artık dur demesi gerekiyor. İsrail'in başlatmış olduğu kara harekatının açıklanabilir bir tarafı bizim açımızdan yoktur. İnsanların, sivil insanların, kadınların, çocukların, yaşlıların ölümü ile sonuçlanan harekatların bizim açımızdan nasıl değerlendirildiğini hükümetimiz açıkladı ama ben de burada bir kere daha bu harekatın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getiriyorum."

Saldırılarda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Hava bombardımanı ile başlayan süreçte artık gerçekten Gazze'de yaşayan insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok ciddi sıkıntı içerisinde olduğu bilgisi bize ulaşıyor. Dün aldığımız en son bilgide artık ilaç sıkıntısının, sağlık sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı bilgileri geldi. İki gün önce sahildeki kumsaldaki yavruların, çocukların resimlerini bütün dünya gördü. Artık bu işe dur demenin zamanı gelmiştir ve geçmiştir. Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor."

Kılıç, daha sonra basına kapalı bölümde Vali Köşger'den çalışmalar hakkında brifing aldı. Köşger, ziyaretin anısına Bakan Kılıç'a el yapımı bıçak hediye etti.

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'BM Üzerine Düşeni Yapması Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement