İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik "gerginliği tırmandırma" eylemlerini sonlandırması için Türkiye, Katar ve Mısır'ın çaba sarf ettiğini belirtti.

06.05.2016 16:16

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik "gerginliği tırmandırma" eylemlerini sonlandırması için Türkiye, Katar ve Mısır'ın çaba sarf ettiğini belirtti.

Heniyye, Gazze Şeridi'ndeki Deyru'l-Beleh kentinde yer alan Ebu Selim Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde şu ifadeleri kullandı:

"Son iki günde Türkiye, Mısır, Katar'daki kardeşlerimiz ve BM Koordinatörü Mladenov ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bu taraflar, İsrail'in (Gazze Şeridi'ne) girip, gerginliği tırmandırma eylemlerini durdurmak için çaba sarf ediyor."

Başta Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direnişinin, İsrail'in yeni bir emrivaki durumu dayatmasına izin vermeyeceğini belirten Heniyye, "Yeni bir savaşa çağrı yapmıyoruz ancak topraklarımızda ilerlenmesine müsaade etmeyeceğiz, İsrail ordusunun derhal güçlerini çekmesi gerekiyor." dedi.

Heniyye, Hamas'ın 2014'te varılan ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu hatırlatırken, "Direniş, düşman birliklerinin topraklarımızda daha fazla ilerlemesini kabul etmeyecek." diye konuştu.

İsrail savaş uçakları, çarşamba akşamından itibaren Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere farklı zaman dilimlerinde saldırılar düzenlemiş, saldırılarda bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement