Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Maden Mühendisi Prof. Dr. Ali Kahriman, "3. havaalanı projesi kaçınılmaz değildir ama ülke için, dünya için ve İstanbul için son derece önemli olan bu alanın, insan eksenini yaşanabilir kılması adına projenin revizyonunu önemsiyorum" dedi.
Kahriman, yazılı açıklamasında, 3. havaalanının yapılması planlanan Kilyos'tan Karaburun'a kadar olan bölgede maden ruhsatları bulunduğunu, projenin gerçekleşmesi halinde oluşumu 5-10 milyon yılda bir olan yaklaşık 25 milyar dolarlık ham madde kaynaklarının kullanılamayacağını ve bölgedeki canlı hayatın yok olacağını savundu.
İstanbul'un birden fazla havaalanına ihtiyacı olduğuna değinen Kahriman, Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinin tümüne hizmet edecek küçük-orta büyüklükte havaalanları yapmayı önerdi. Kahriman, bu bölgeleri, İzmit- Sakarya, Çorlu- Tekirdağ, Yalova-Bursa- Bandırma, Gelibolu- Çanakkale, şeklinde sıraladı.
İstanbul ve çevresine küçük boyuttaki hava taşıtlarına ve hava dolmuş sistemine hizmet edecek Anadolu ve Avrupa yakalarında ikişer mini havaalanları yapılabileceğini ve bu projelerin daha verimli, daha ekonomik ve daha pratik projeler olacağını anlatan Kahriman, "3. havaalanı projesi kaçınılmaz değildir ama ülke için, dünya için ve İstanbul için son derece önemli olan bu alanın, insan eksenini yaşanabilir kılması adına projenin revizyonunu önemsiyorum. Söz konusu bölgede 3. havaalanının gerçekleşmesi halinde canlı hayatı olumsuz bir şekilde etkilenecektir" ifadelerini kullandı. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › İstanbul'a Yapılacak 3. Havaalanı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?