İstanbul Barosu Avukatları 'Adalet Nöbeti'nde - Son Dakika
Güncel

İstanbul Barosu Avukatları 'Adalet Nöbeti'nde

İstanbul Barosu Avukatları \'Adalet Nöbeti\'nde

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı protesto eden İstanbul Barosu avukatları İstanbul Adalet Sarayı’nda adalet nöbeti tutmaya başladı.

10.02.2015 17:09

İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto eden İstanbul Barosu avukatları İstanbul Adalet Sarayı'nda adalet nöbeti tutmaya başladı. Yarın sabah saat 08. O0'a kadar sürecek nöbetle ilgili açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasal, yasa tasarısını rejim değişikliği olarak nitelendirdi.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülecek olmasına tepki gösteren İstanbul Barosu adliyede Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda 'Adalet Nöbeti' tutmaya başladı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran ve İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan'ında aralarında bulunduğu yaklaşık 500 avukat adliye önünde bir araya geldi.

Avukatlar adına adliye önünde açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yasa tasarısının anayasaya aykırı düzenlenmeler içerdiğini öne sürdü.

"Yapılmak istenen sıradan bir yasa değişikliği değil" diyen Kocasakal, "Bu bir rejim değişimi, demokratik rejimi ve hukuk devletini tamamen ortadan kaldıracak faşist ve baskıcı bir sistemin yasalaştırılması çabasıdır. Anayasaya aykırı düzenlenmeler getiriyorlar, yargı yetkisini tamamıyla idareye, kolluk kuvvetlerine teslim ediyorlar. Hiçbir hukuk devletinde yargı kararı olmadan polis insanları gözaltına alamaz, kişilerin üstü, eşyası, aracı aranamaz, polis amirinin emriyle ve vali ya da kaymakamın emriyle insanların telefonları dinlenemez. Hukuk devletinde elbette suçla ve terörle mücadele edilir ama bunun bir sınırı vardır. O sınır demokratik hukuk düzeninin gereklerine uygunluk ve orantılıktır. Getirilmek istenen düzenlemeyle birlikte polis adeta iktidarın silahlı gücü ve ordusu haline getirilmektedir. Getirilmek istenen düzenlemeyle polis, kaymakam ve vali, hakim ve savcı konumuna getirilmektedir" dedi.

Kocasakal yarın sabah 08. 00'e kadar adalet nöbetlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise yasa tasarsısına tepki olarak pazartesi günü Ankara Adliyesi'nden meclise yürüyeceklerini açıkladı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise Türkiye'deki tüm baroların bu yasaya karşı ayaklandığını ve bu konuda kamuoyunun desteğini beklediklerini açıkladı. Açıklamanın ardından avukatlar yarın sabah 08.00'e kadar sürecek olan "Adalet Nöbeti" kapsamında adliyenin C kapısı girişindeki Themis heykelinin altındaki merdivenlerde oturmaya başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Barosu Avukatları 'Adalet Nöbeti'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement