İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: "Türkiye İşgal Altında" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: "Türkiye İşgal Altında"

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: "Türkiye İşgal Altında"

İstanbul Barosu Başkanı Av.

20.10.2012 18:43

İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, "Artık günümüzde bütün işgaller zihinlerde oluyor. Şu anda Türkiye işgal altında bir ülkedir" dedi.

Samsun'da sivil toplum kuruluşları tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde "Milli Anayasa Forumu" düzenlendi. Forma İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, eski Bakan Ufuk Söylemez, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem ve eski CHP Milletvekili Şahin Mengü konuşmacı olarak katıldı.

Forumda konuşma yapan İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, "Millet bizzat milletle aldatılıyor. Millet Allah'la aldatılıyor, millet Atatürk ile aldatılıyor. Anayasayı bizim sadece bizim anayasaya olarak görmemiz halinde gerçekten çok büyük yanlışa düşeriz. Artık günümüzde bütün işgaller zihinlerde oluyor. Zihinler işgal ediliyor. O zihin işgaliyle beraber bir ülkeyi ülke yapan bütün değerler tarumar edilmeye başlanıyor. Ülkenin kimyasıyla, genleriyle ve genetiği ile oynanıyor. Bu şekilde o ülke hiç kimse anlamaksızın işgal edilmiş oluyor. İşte şu anda Türkiye işgal altında bir ülkedir. İşgale karşı hepimiz bir direniş gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

"AYDINLAR TÜRKİYE'YE İHANET EDİYOR"

Türkiye'nin aydın kişilerin ihanetine uğradığını iddia eden Kocasakal, "Tevhidi Tedrisat gitti, onun yerine tevhidi ihanet geldi. Birçok ihanet birleşti, ülkenin üzerine çöreklendi. Kim var bunun içinde? Önce bunun içinde kimin olmadığını söyleyeyim. Beni bilen biliyor, hayatımda halk dalkavukluğu yapmadım. Ama size çok inanarak söylüyorum. Bu ihanetin içinde bir tek halk yok. Halk bu ihanetin hiçbir yerinde yok. Ama bu ihanetin içinde en başta kendisini aydın zanneden benim literatüre GDA olarak geçirttiğim 'genetiği değiştirilmiş aydınlar' var. İlk sırada bunlar var. Türkiye şu anda ne yazık ki çok yoğun bir aydın ihanetini yaşıyor" diye konuştu.

Anayasa değişikliği çalışmalarına değinen Kocasakal, "Ben açık söylüyorum, bölünmenin anayasasını yapacaklar. Atatürk'e, 1923 Cumhuriyeti'ne veda anayasası yapacaklar. Bizim bu bölücü ve gerici anayasada hiçbir rolümüz olmayacak" şeklinde konuştu.

"TİMSAH GÖZYAŞI"

Eski Bakan Ufuk Söylemez ise şunları söyledi:

"Oslo'da görüşüp, şehit cenazesinde timsah gözyaşı dökenleri hayretle ve ibretle izlemektedir bu millet. Bölgemizde bütün sınır komşularımızda İran'la, Irak'la, Suriye ile nerdeyse boğaz boğaza gelecek bir noktaya getirildik. Türkiye kendisine ait olmayan, kendisine bir tehdidin vuku bulmadığı Müslüman komşu ülkelerle savaşa zorlanıyor. Ama Kandil'e kuzu kesilenler, nedense Esad'a aslan kesiliyorlar ve Barzani'ye kedi olanlar Suriye'ye kaplan kesiliyorlar. Bu büyük bir çelişkidir. Bunu Türk milletinin kabul etmesine imkan ve ihtimal yoktur. Milli bayramlarımız ve ulusal günlerimizin kutlanmaları dahi engellenmek isteniyor. Anayasalar sadece hukuki değil, aynı zamanda siyasi belgelerdir. Dolayısıyla bu siyasi belgenin kendi meşguliyetinin dayandırıldığı topluluğun, yani milletin adının anayasada mutlaka yer alması gerekiyor."

Forumda, eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem de birer konuşma yaptı.

Toplantıyı Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, DP İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli ve birçok sivil toplum kuruluşu yetkisi izledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: 'Türkiye İşgal Altında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement