İstanbul'da İslamofobi Zirvesi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da İslamofobi Zirvesi

İstanbul\'da İslamofobi Zirvesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyaca tanınmış gazetecileri, akademisyenleri ve gençleri 'İslamofobi'yi konuşmak üzere İstanbul'da bir araya getiriyor.

22.01.2013 10:51

Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyaca tanınmış gazetecileri, akademisyenleri ve gençleri 'İslamofobi'yi konuşmak üzere İstanbul'da bir araya getiriyor.

Amerika'da yaşanan 11 Eylül saldırıları sonrasında başta Amerika'da olmak üzere Avrupa ülkelerinde de ortaya çıkan ve son zamanlarda yaşanan finansal krizle birlikte artış gösteren 'İslamofobi'ye karşı duyarlılık oluşturmaya karar veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyanın önde gelen gazetecilerini İstanbul'da ağırlayacak. Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü, MARMA Kongre Merkezi'nde, 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde düzenlenecek programa Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden genç gazeteciler ve iletişim fakültelerinin gazetecilik bölümü öğrencileri de katılacak.

Zirvede BBC, The Guardian, The Huffington Post, The Daily Telegrapy ve The Indepented gibi uluslararası basın kuruluşlarından 15 gazetecinin yanı sıra Türkiye'den 15 gazeteci ve akademisyen İslamofobi konusundaki görüşlerini açıklayacak.

Medyadaki ayrımcı dile karşı farkındalık oluşturmak için yapılan programda, 'İslamofobi Nedir?', 'Batı Medyasında İslamofobi: Nedenler, Sonuçlar ve Çözüm Önerileri', 'İslamofobi ve Politika', 'İslamofobi ile İlgili Çözüm Önerileri' ve 'İslamofobi ve Gazetecilik' konu başlıkları altında İslamofobi kavramı incelenecek.

Maltepe Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programda tanınmış gazetecilerle gelecekte uluslararası medyada görev alacak genç gazeteciler ve gençler arasında bir bağ kurulması amaçlanıyor. 125 gencin kabul edileceği programa şehir dışından katılacak olanların konaklama masrafları Maltepe Üniversitesi tarafından karşılanacak.

TRT tarafından çekilen 'İslamofobi' temalı belgeselin galasıyla bir fotoğraf sergisinin yer alacağı iki günlük organizasyona Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Maltepe Üniversitesi'nin yanı sıra genç gazetecilerin eğitimine verdiği destekle tanınan 'Medya Derneği' de destek veriyor. Panele yerli ve yabancı gazeteciler şunlar:

"İbrahim Kalın, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Ahmet Böken, Ali Bulaç (Zaman), Hilal Kaplan (Yeni Şafak), Gema Martin-Munoz (University of Madrid), Riazat Butt (The Guardian), Marwan Muhammed (StatX Consultancy Group), Daniel Trilling (The New Statesman), Jerome Taylor (The Independent), Leon Moosavi (University of Liverpool), Mehdi Hasan (Huffington Post UK Al Jazeera English), Fatima Manji (Channel 4 UK), Sandeep Hundal (Guardian, Times, Financial Times), Nabila Ramdani (Independent, The Guardian), Myriam Francois-Cerrah (Huffington Post, Oxford University), Abdoolvakim Vakil (King's College London), Mohamed Madi (BBC News Channel), Remona Aly ( The Guardian, Exploring Islam Foundation), Ali H. Aslan(Zaman, Washington), Wajahat Ali (The Guardian, Salon, Huffington Post and Washington Post), Ömer Taşpınar (Sabah ABD), Saadet Oruç (Star Fransa), Levent Baştürk (SETA), Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, İhsan Yılmaz (Fatih Üniversitesi)." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da İslamofobi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement