Nadir, İstanbul'da yürütülen afet risk azaltma çalışmalarını 40 ülke temsilcisine anlattı.
Konferansa katılan İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin de, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.
İstanbul'da olası depreme karşı gerçekleştirilen çalışmalar, Birleşmiş Milletler (BM) Afet Risk Azaltma 3. Dünya Konferansı'nda (UN World Conference on Disaster Risk Reduction-WCDRR) paylaşıldı. Japonya'nın Sendai şehrinde 14 - 18 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen konferansa, 6 bin 500'den fazla delege, hükümet, uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Konferansın kamuya açık forumlarını ise yaklaşık 40 bin kişi izledi.
İPKB'den 40 ülkeye afet riskini yönetmek konulu sunum
İstanbul, Vali Yardımcısı Haluk Nadir'in katılımıyla "Riskleri Yönetmek" konulu panelde temsil edildi. 40 ülkenin temsil edildiği toplantıda Nadir, İstanbul'da yürütülen afet risk azaltma çalışmaları, bu faaliyetleri yürütürken karşılaşılan zorlukları, bu zorluklarla nasıl başa çıkıldığını ve deneyimlerini paylaştı.
İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Kazım Gökhan Elgin ise konferansta İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) hakkında çok kapsamlı bir sunum yaptı. İstanbul'un başarılarının dünya ülkelerine aktarılmasının yanısıra, heyetler arası ikili görüşmeler de gerçekleştirildi.
BM Afet Risk Azaltma 3. Dünya Konferansı'nda 187 devlet resmi olarak temsil edildi
Konferansa; 38 Birleşmiş Milletler (BM) Kuruluşu ve 300'den fazla özel sektör temsilcisi, 25 Devlet Başkanı ve Başkan Yardımcısı, 42 uluslararası organizasyon ve 236 sivil toplum örgütü katıldı. 187 devletin resmi olarak temsil edildiği konferansta 150 hükümetlerarası ve çok paydaşlı toplantılar düzenlendi. Kamuya açık 350 yan etkinlik gerçekleştirildi.
Depreme karşı önlemde 15 yıllık yol haritası çizildi
2005 yılında Hyogo'da düzenlenen ve "Milletlerin ve Toplumların Dayanıklılığını Artırmak" temalı konferansın sonucunda hazırlanan 2005-2015 yıllarına ait Hyogo Çerçeve Eylem Planı değerlendirildi ve 2015 sonrası önümüzdeki 15 yıllık yol haritası belirlendi. Değerlendirilen eylem planında; Riski anlamak, afet risklerini yönetecek kurumları ve yönetimi güçlendirmek, ekonomik sosyal, kültürel ve çevresel direnç için yatırım yapmak ve etkili müdahale için hazırlığı artırarak iyileştirme ve yeniden yapımlarda eskiden daha iyisini yapmak gibi 4 farklı ana başlık için öncelik sağlandı.
Son Dakika › Güncel › İstanbul'un Afet Risk Azaltma Çalışmaları Japonya'da Tanıtıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?