İşten Çıkarılan Trendyol İşçilerinden Şirketin Genel Merkezi Önünde Eylem: "Bizi Yalnızlaştırmaya ve Köleleştirmeye Doğru İlerletiyorlardı" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

İşten Çıkarılan Trendyol İşçilerinden Şirketin Genel Merkezi Önünde Eylem: "Bizi Yalnızlaştırmaya ve Köleleştirmeye Doğru İlerletiyorlardı"

26.09.2023 16:54

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) ile Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası’na (PTT-Sen) üye olmalarının ardından işten çıkarılan Trendyol’un İstanbul Esenyurt deposundaki 14 işçi, eylemlerini şirketin genel merkezi önüne taşıdı. İşçilerden Muhammet Cengiz, “Üniversiteye gitmek için para biriktirmemiz gereken bir sürü arkadaşımız gibi ben de varım. Bundan men alarak bizi yalnızlaştırmaya ve köleleştirmeye doğru ilerletiyorlardı” dedi. PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen de “Eskiden işçiler yeni hakları almak için mücadele ederken şu anda sadece ve sadece yasaları uygulatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) ile Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası'na (PTT-Sen) üyesi olmasının ardından işten çıkarılan Trendyol'un İstanbul Esenyurt deposundaki işçiler, şirketin genel merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme müdahale eden polis, aralarında DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ile PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 600 işçinin çalıştığı Trendyol deposunda küçülme ya da performans gerekçe gösterilerek en az 54 DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi işçi, geçen ağustos ayı sonunda işten çıkarıldı. Bu işçilerden 14'ü de Esenyurt'taki depo önünde yaptıkları eylemi bugün Trendyol'un Maslak'taki genel merkez binasına önüne taşıdı. Yapılan açıklamanın ardından işçiler, şirket önünde oturma eylemine geçti.

ABLUKAYA ALINDILAR

Oturan işçilere polis müdahale etti. Gazetecileri de alandan uzaklaştıran polis ekipleri, işçileri abluka altına aldı. Oturma eylemine son verilmesinin ardından polis, aralarında DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ile PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan Trendyol İşçilerinden Şirketin Genel Merkezi Önünde Eylem: 'Bizi Yalnızlaştırmaya ve Köleleştirmeye Doğru İlerletiyorlardı' - Son Dakika


Advertisement