İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni

İzmir\'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Konak Meydanı'nda düzenlenen törende, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde 15 Temmuz şehitleri anıldı. Törene İzmir Valisi, ordu komutanı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törenin devamında konuşmalar yapıldı ve belgeseller gösterildi. Tören gece boyunca devam edecek.

16.07.2023 00:24  Güncelleme: 00:45

İZMİR'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Konak Meydanı'nda tören düzenlendi. Meydanı dolduran vatandaşlar, Türk bayrakları ve marşlarla 15 Temmuz şehitlerini andı.

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Konak Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabının canlı olarak yayınlandığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, 15 Temmuz temalı belgeseller gösterildi, mehteran konseri gerçekleştirildi. Konak Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde marşlarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Törende konuşma yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu taşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden duyuyor, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

'15 TEMMUZ DİRENİŞİ DEMOKRASİ, BAYRAK, EZAN İÇİNDİR'Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "15 Temmuz gecesi tankların önüne yatanlara selamlarımızı, hürmetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) boş bırakmayarak, TBMM'ye koşan bütün milletvekillerimizi saygıyla, hürmetle anıyoruz.15 Temmuz gecesi Saraçhane'ye koşup, büyükşehir belediyesini o hainlere kaptırmayanlara şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.'15 TEMMUZ BU VATAN İÇİN GÖVDESİNİ SİPER EDENLERİN GÜNÜDÜR'AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmasında 15 Temmuz'un bu vatan için gövdesini siper edenlerin günü olduğunu belirterek, "15 Temmuz vatan için, bayrak için, ezan için şehadete yürüyenlerin günüdür. Bu vatanı geçilmez, bu bayrağı indirilmez kılan şehitlerimizi, gazilerimizi ve asil milletimizi yad etmek üzere bir araya geldik" dedi.AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Hain darbenin ilk haberini aldığımızda hemen ülkemizi muhafaza etme göreviyle evlerimizden çıktık. Bu ülke o gece büyük bir işgal girişimi yaşadı. Ülkemiz adeta yok edilmek istendi. Yaşananlar hiç şüphesiz aklımızdan çıkmayacak. Yaşadıklarımız nesilden nesile aktarılacak. Bu millete namusunu çevirip bu emri veren şeref yoksunlarıyla hesaplaşmamız hiçbir zaman bitmeyecek" diye konuştu.Türkiye'de 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise, "Cumhuriyet tarihi boyunca, darbelerden çok çekmiş, büyük bedeller ödemiş Türkiye ve Türk Milleti artık yeter demiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kasteden, milletin iradesini külliyen gasp etmek isteyen terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine 'dur' demiştir" şeklinde konuştu.TÖREN GECE BOYU DEVAM EDECEK

İzmir'deki tören, Kahramanlık Türküleri konseri, zeybek gösterisi, semazen gösterisi, darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videoların yayınlanması, tüm camilerde aynı anda sala okunmasıyla gece boyunca devam edecek.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement