İzmir'den Paris'e Expo Çıkarması - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Paris'e Expo Çıkarması

İzmir\'den Paris\'e Expo Çıkarması

İzmir'in adaylık başvurusu yaptığı EXPO 2020'yi düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) 150'nci Genel Kurulu'na katılmak için yola çıkan İzmir heyeti, yapacağı sunumla delegelerin oylarını kazanmaya çalışacak.

20.11.2011 12:16

İzmir'in adaylık başvurusu yaptığı EXPO 2020'yi düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) 150'nci Genel Kurulu'na katılmak için yola çıkan İzmir heyeti, yapacağı sunumla delegelerin oylarını kazanmaya çalışacak.

Merkezi Paris'te olan BIE'nin 23 Kasım'daki genel kuruluna katılmak için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'la birlikte Paris'e hareket eden EXPO heyeti, 21 Kasım akşamı verilecek İzmir Resepsiyonu'nda lobi faaliyetlerini de hızlandıracak. Genel Kurul gününde de yapılacak 20 dakikalık sunumla İzmir, dünya vitrinine çıkacak. Sunumun 16 dakikasını ise dünyaca ünlü profesyoneller tarafından hazırlanan İzmir tanıtım filmi oluştururken, Bakan Yıldırım da bir konuşma yaparak İzmir için oy isteyecek. Böylece Tayland'ın Ayuttaya, Rusya'nın Ekaterinburg, Brezilya'nın Sao Paulo ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehirleriyle birlikte toplam 5 adayın bulunduğu EXPO 2020 için kıran kırana bir yarış başlayacak.

İzmir heyetinde 3 siyasi partiden 3 milletvekili yer alırken, yolculuk İstanbul üzerinden Paris aktarmalı gerçekleşecek. Gazeteciler ve personelle birlikte yaklaşık 70 kişilik heyet pazartesi günü saat 07.45'te Adnan Menderes Havaalanı'ndan ayrılacak. Paris'teki, Hilton Arc de Triomphe Oteli'nde konaklayacak İzmir heyeti Şanzelize'de bulunan Paris ofisini de ziyaret edecek.

--------KUTU 1-------

Heyette kimler var?

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başkanlığında Paris'e gidecek heyette Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Kültür ve Turizmi Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, İzmir Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Gülerman, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk, İzmir Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler yer alacak.

----------KUTU 2--------

İzmir'in rakipleri

Tayland'ın adayı olan Ayutthaya kentinin EXPO 2020 için teması 'Küreselleşmeyi Yeniden İfade Etmek ve Dengeli Hayat, Sürdürülebilir Yaşam' olurken, Rusya'nın Ekatarinburg kenti de 'Küresel Akıl' temasıyla adaylığını açıkladı. Brezilya'nın adayı Sao Paulo kentinin temasını 'Farklılıkların Gücü, Gelişmek İçin Uyum', Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinin de temasını 'Akılları Buluşturmak ve Geleceği Oluşturmak' olarak duyurdu. İzmir'in EXPO 2020 için teması ise 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar, Herkes İçin Sağlık' olarak saptandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Paris'e Expo Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement