İzmir Suriyeliler Derneği. Savaş Sürdükçe Gelenler Artacak - Son Dakika
Güncel

İzmir Suriyeliler Derneği. Savaş Sürdükçe Gelenler Artacak

İzmir Suriyeliler Derneği. Savaş Sürdükçe Gelenler Artacak

İzmir'de, son günlerde Suriyeli sığınmacıların sayısının artması dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu.

02.08.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, son günlerde Suriyeli sığınmacıların sayısının artması dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. Avrupa ülkelerine gitme hayali kuran Suriyelilerin kaçış kapısı durumundaki İzmir'de, konaklama alanı kalmadı, parklar ev haline geldi. İzmir Suriyeliler Derneği Başkanı Muhammet Özen, "Resmi rakamlara göre 100 bin gayri resmi rakamlara göre 500 bin Suriyeli var, bu rakam savaş sürdüğü sürece daha da artacaktır" dedi.

Ülkelerindeki iç savaştan ve IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin en çok göç ettiği kentlerden birisi İzmir oldu. Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler, bunun en kolay yolu olarak gördükleri Yunan adalarına geçmek için İzmir ve Ege Denizi kıyılarını tercih etti. Son günlerde kente gelen Suriyelilerin sayısında rekor artışın yaşanmasıyla, otellerde yer kalmadı. Ek yataklar ve pansiyonlar bile doldu. Ev kiraları yükseldi. Sığınacak yer bulamayan Suriyeliler de, özellikle Basmane semti bölgesindeki, yeşil alanlarda, kaldırımlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı.

SAYILARI DAHA DA ARTACAK

Kentteki Suriyeliler sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Suriyeliler Derneği Başkanı Muhammet Özen, ilginç tespitler yaptı. Özen, şunları söyledi:

"Resmi rakamlara göre 100 bin, gayrı resmi rakamlara göre 500 bin Suriyeli var, bu rakam savaş sürdüğü sürece daha da artacaktır. Bu kişiler buralarda iş buldular ve Türklerin tercih etmediği iş kollarında düşük ücretlere çalışıyorlar. Bu kişilere iş kolu açılırsa bu kaçışlar da olmaz kent de kalkınır. Birde burada 5 bir kişilik bir sirkülasyon gurubu var. Bunlar kente geliyorlar. Burada iki gün bekleyip Avrupa ülkelerine kaçak olarak geçiyorlar. Onlarca Yunan adası var. Yüzerek bile geçmeyi göze alıyorlar, çünkü döndüklerinde ölüm olduğunu biliyorlar." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Suriyeliler Derneği. Savaş Sürdükçe Gelenler Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tekerlek: rezilliğe bak ya bunlara merhamet etmicen kendi ülkelerinde şavaşa girmeyim kaçanlardan ne beklersin doldurun bakalım nereye kadar maaş bağladınız kimlik çıktı bayram harçlığı var oh be acaba suriye vatandaşı nasıl olurum bilgisi olan varmı dükkan açsan vergi yok kirayı belediye ödüyo bayram harçlığı valilikten bu arada 300 tl bayram harçlığı kendi insanına ikramiye vermezler olsak dahaiyi suriyeli 0 0 Yanıtla

Advertisement