Kadın Hattatların Kaleminden "Bir Demet Dua" - Son Dakika
Güncel

Kadın Hattatların Kaleminden "Bir Demet Dua"

Kadın Hattatların Kaleminden "Bir Demet Dua"

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde düzenlenen "Bir Demet Dua" hüsn-ü hat sergisi ve icazet töreni, İBB Cemal Reşit Rey Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi.

01.09.2012 12:40  Güncelleme: 12:44

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Bir Demet Dua" hüsn-ü hat sergisi ve icazet töreni, İBB Cemal Reşit Rey Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi. Sergide geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Sanata Hizmet Büyük Ödülü alan dünyaca ünlü hat sanatçısı Hasan Çelebi'nin kadın öğrencilerinin "dua" konulu eserlerinden oluşan ve tamamı dualardan oluşan eserler yer alıyor.

CRR Alt Fuaye Salonu'nda gerçekleşen açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rahatsızlığı dolayısıyla Hayrünnisa Gül katılamadı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in eşi ile birlikte katıldığı programa ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan da katıldı. Yabancı ülkelerden birçok sanatseverin de katıldığı program, özellikle kadınlardan büyük ilgi gördü.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN BAŞKAN YAZICI'YA TEŞEKKÜR

Musiki sunumuyla başlayan programda, arka fonda slaytlarla sergiye katılan sanatçıların eserleri sunuldu. Ardından söz alan hattat Hasan Çelebi, hat sanatı ve icazet hakkında katılımcılara bilgi sundu. İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ise konuşmasında, hat sanatının kültürümüzdeki yeri ve önemi ile ilgili örnekler aktardı. Yaran, konuşmasını, sanata olan değerli katkılarından ötürü hattat Hasan Çelebi ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür ederek tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlığının son derece iyi olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Ancak sizlerden her zaman Cumhurbaşkanımız için dualarınızı eksik etmemenizi rica ediyorum" dedi. Mustafa İsen, sanata ve özellikle kadınların sanata katılımı adına gösterdiği çabadan dolayı hattat Hasan Çelebiye ve serginin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya Cumhurbaşkanlığı makamı adına teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından tek tek sahneye çağrılan 6 kadın hattat icazetlerini törenle aldı. Daha sonra verilen kokteylin ardından sanatseverler sergiyi gezerek eserleri inceledi. Tamamı dua içerikli hatlardan oluşan eserler ülkemizin yanı sıra Japonya, Suriye, Mısır, İran ve Malezya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden programa katılan sanatseverler tarafından hayranlıkla incelendi.

İBB Cemal Reşit Rey Alt Fuaye Salonu'nda açılan sergi, 8 Eylül'e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Hattatların Kaleminden 'Bir Demet Dua' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement