Kapadokya'da keneye keklikli çözüm - Son Dakika
Güncel

Kapadokya'da keneye keklikli çözüm

Nevşehir'de Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Konya'da yetiştirilen 600 keklik doğaya bırakıldı. Keklikler, bölgede hayvan florasına katkı sağlayacak ve zararlı böcekleri toplayacak. Kapadokya vadileri turistlerin en çok ziyaret ettiği alanlar arasında yer alıyor.

11.07.2023 12:11

Kapadokya'da keneye keklikli çözüm

NEVŞEHİR Nevşehir'de Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Konya'da yetiştirilen 600 keklik doğaya bırakıldı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, doğaya bırakılan bu kekliklerin hem bölgede hayvan florasına katkı sağlayacağını hem de kene gibi zararlılar başta olmak üzere diğer zararlı böcekleri de toplayacağını söyledi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri tarafından, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünce yaban hayatının desteklenmesi için Uçhisar beldesi sınırları içerisinde yer alan Zemi Vadisinde doğaya 600 adet kınalı keklik salındı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel burada yaptığı açıklamada;"Zemi Vadimizin manzarasında 600 kekliği doğaya bıraktık. Doğa bir denge üzerine kurulu. Bu dengeyi insanlar eliyle tekrar tesis edilmesi gerekiyor. Bıraktığımız bu keklikler hem bölgede hayvan florasına katkı sağlayacak hem de kene gibi zararlılar başta olmak üzere diğer böcekleri de toplayacak. Kapadokya vadileri bizim için bir zenginlik kaynağı. Bölgeye gelen misafirlerin en çok ziyaret ettikleri alanlar. İlimizde çok sayıda vadi bulunmakta. Bu vadiler yaz kış demeden bir çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmekte. Ziyaretçilerimizin güvenli bir şekilde vadilerimizi ziyaret etmeleri için bir takım çalışmalar da başlattık. Bu çalışmalar arasında vadilerimizdeki hayvan varlığını da artırıyoruz. Vadilerde yürürken değişik bitki ve hayvan görmek insanları daha da mutlu ediyor.

Doğa ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan'da yaptığı açıklamada " Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından yetiştirilen ve doğaya uygun kuşları yetiştirerek doğaya salıyoruz. Bu gün de Kapadokya bölgesine 600 civarında keklik saldık. Saldığımız alan itibariyle hayvanların hem su ihtiyacını karşılayacakları hem de sığınmaları açısından uygun bir vadi" şeklinde konuştu.

Kapadokya\'da keneye keklikli çözüm
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapadokya'da keneye keklikli çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement