Kars'ta Engelliler Günü etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Engelliler Günü etkinliği

Kars'ta düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar tiyatro gösterimi ile Kafkas ve Zeybek oyunlarını sergiledi. Programda müzik ve şiir dinletisi de yapıldı.

03.12.2023 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda 48 özel çocuk sahne aldı. Müzik, şiir dinletisi, dans, Kafkas ve Zeybek gösterileri ile tiyatro sahneleyen çocuklar, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat programda yaptığı konuşmada, 'Biz böyle bir iman ve inançla yetiştirildik ve inşallah yeni nesillerimizi de aynı iman ve inançla yetiştireceğiz. Emanetimize, devletimiz de sahip çıkacak, bizler de sahip çıkacağız" dedi.

Kars Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda merkezde bulunan 48 öğrenci 'Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa' ve 'Ateş Böceği' dans, Zeybek, Kafkas, 'Kırmızı Başlıklı Kız' tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sahneledi.

Programa, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Aydın, Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, özel çocuklar, aileleri ve davetliler katıldı.

Engelli bireylerin hem devletimize hem de milletimize emanet olduğunu söyleyen Vali Ziya Polat, 'Bugün, engelleri, sevgiyle, yüreklerimizle aştığımız gün. Allah'a şükür devletimiz, sosyal devlet anlayışı gereği engelli vatandaşlarımızın her daim maddi ve tabi ki manevi anlamda yanında. Biz onları Rabbimiz'in bir emaneti olarak görüyoruz. Biz böyle bir iman ve inançla yetiştirildik ve inşallah yeni nesillerimizi de aynı iman ve inançla yetiştireceğiz. Emanetimize devletimiz de sahip çıkacak, bizler de sahip çıkacağız. Rabbim onlara hayırlı ömürler versin. Onlara hizmet etmenin duasını bizlere nasip etsin. Biz onlara her daim yanlarında olduğumuzu biliyoruz ama bunu göstermeliyiz, sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil 12 ay aklımızda ve kalbimizde onlarla beraber yaşamak gerektiğini biliyoruz. Tekrar yolları ve bahtları açık olsun, devletimize ve milletimize emanetler" dedi. (DHA)

Kars\'ta Engelliler Günü etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Engelliler Günü etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement