Kılıçdaroğlu, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Görüştü

Kılıçdaroğlu, AB\'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği"nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve beraberindeki heyetle görüştü.CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre parti Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye-AB"...

08.11.2013 16:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği"nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve beraberindeki heyetle görüştü.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre parti Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen nokta ile devam eden üyelik süreci değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu görüşmede Türkiye ile yeni faslın açılmasından memnuniyet duydukları ancak vize konusunun hızlandırılması gerektiği görüşünü paylaştı. CHP Lideri ayrıca AB'nin Türkiye'ye daha nesnel bakması ve AB sürecinin öneminin kamuoyunda daha fazla vurgulanması için AB'den Türkiye'ye ziyaretlerin daha sık olması gerektiğini ifade etti. Füle ise Türkiye ile "Yargı ve Temel Haklar" başlıklı 23. faslın açılması için de yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.

Görüşmede, AB Komisyonu ile CHP'nin "gayri resmi" çalışma grupları kurarak, bu grupların çalışmalarının geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldığı da kaydedildi.

-FÜLE'DEN "ÖĞRENCİ EVİ" YORUMU: TÜRKİYE AB STANDARTLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMELİ-

Ziyarette, Başbakan Erdoğan'ın son dönemde "öğrenci evleriyle" ilgili yaptığı açıklamalar da gündeme geldi. Füle'nin, "Bu açıklamaları yakından takip ediyoruz. Türkiye bu konularda AB standartları doğrultusunda hareket etmeli" dediği belirtildi. Füle'nin ayrıca, "Türkiye'deki Gezi süreci ile sivil toplumun ne kadar güçlü olduğunu, AB'nin de savunduğu demokratik değerlere nasıl sahip çıkıldığını gördük" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Görüşmeye, AB'den Peter Stano, Christine Grau, İvo Schutte, Maria Maslowska-Hernandez, H.E. Bela Szombati, Michael Miller ile CHP'den Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Umut Oran, CHP izmir Milletvekili Rıza Türmen ve CHP'nin Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç de hazır bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement