Kılıçdaroğlu, Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları... - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları...

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma günü yapılacak olan Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları Sempozyumu'na katılacak.

05.02.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma günü yapılacak olan Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları Sempozyumu'na katılacak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği tarafından İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları Sempozyumu'nda; Venedik Komisyonu, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği, Uluslararası Yargıçlar Birliği, Demokrasi ve Yarsav, İstanbul Barosu Başkanı dahil olmak üzere çok sayıda hukukçuyla bir araya gelecek.

7 Şubat'ta The Grand Tarabya Hotel'de düzenlenecek olan Sempozyumun açılış konuşmasını YARSAV Başkanı Murat Arslan yapacak. Sempozyumun birinci oturumu ise Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Birinci Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu'nun başkanlığında, Uluslararası Yargıçlar Birliği (Iaj) Başkanı Gerhard Reıssner, Demokrasi ve Özgürlükler İçin Avrupalı Yargıçlar Birliği (Medel) Başkanı Antonio Cluny, Venedik Komisyonu Genel Sekreteri Thomas Markert ile Sırbistan Yargıçlar Derneği Başkanı-Medel Genel Sekreteri Dragana Boljevic'İn katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kuvvetler ayrımı, yargı bağımsızlığı ve yargı yüksek kurulları konulu uluslararası sempozyumun ikinci oturumunun başkanlığını ise Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı yapacak. İkinci oturumda, YÖK Önceki Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel İnceoğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal konuşmalar yapacak.

Yarsav Başkan Yardımcısı İbrahim Fikri Talman'ın başkanlığını yapacağı üçüncü oturumun konuşmacıları ise, Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Emınağaoğlu, Demokrat Yargı Genel Sekreteri Kemal Şahin ve YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Murat Durmaz olacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul'daki uluslararası sempozyumu izledikten sonra Ankara'ya hareket edecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Uluslararası Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement