Kılıçdaroğlu: Yürekliysen Kürecik'i Kapat - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Yürekliysen Kürecik'i Kapat

Kılıçdaroğlu: Yürekliysen Kürecik\'i Kapat

Kılıçdaroğlu, Suriye'de esir tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ı insani duygulara sahip oldukları için "o zindanlardan" çıkarıp Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

20.11.2012 16:46  Güncelleme: 16:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de esir tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ı insani duygulara sahip oldukları için "o zindanlardan" çıkarıp Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Rahatsız olanlara sadece bir sözcük kullanacağım, zavallılar" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "kininizi unutmayın' diyen bir Başbakanın yüreğinde insan olamayacağını ifade ederken, "Onun için söylüyorum, vah zavallı adamcağız vah. Sana hangi dersi, nasıl vereceğiz samimi söylüyorum bilmiyorum. Onun için özel hoca ayarlamaya çalışıyorum" dedi.

-Kılıçdaroğlu, Başbakan'a İsrail'in Gazze saldırıları konusunda ise tavsiyede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Eğer Recep Tayyip Erdoğan Gazze konusunda gerçekten bir şey yapmak istiyorsa çok basit bir yolu var bunun, Malatya Kürecik'te bir füze kalkanı var. Sen eğer gerçekten İsrail'e karşıysan, oradaki ölümlere karşıysan, o konuda gerçekten samimiysen Kürecik'i askıya alırsın" dedi. Kılıçdaroğlu Başbakan'ın Kürecik'i kapatması durumda kendisini kutlayacağını ifade etti.

ANKARA Ben de biliyorum yapamaz. Onu yapmak için adamda Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olacak yürek lazım. Eseceksin, köpüreceksin, İsrail gelince kızacaksın, Kürecik radar istasyonundan aynı anda İsrail'deki ikizine bilgi gidecek sen sesini çıkarmayacaksın ve bu millet de bunu yutacak. Senin maskeni indireceğim Recep Tayyip Erdoğan, maskeni indireceğim" diye konuştu.

-"KÜRECİĞİ KAPAT GELİP SENİ KUTLAYACAĞIM"

Başbakan'ın bütün dünyada maskesini indiğini ama Türkiye'de inmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Medyası var çünkü. Sabah akşam pohpohluyorlar, "aslansın kaplansın' diye. O medya o yüzden tiraj kaybediyor, vatandaş da zaten okumuyor, çünkü inanmıyor. Yine söylüyorum, İsrail'e yaptırım mı uygulayacaksın, yürekli bir adam mısın, Kürecik'i kapat, gelip seni kutlayacağım. Eskiden Türkiye'nin dostluğuna güvenilir düşmanlığından çekinilirdi. Şimdi Türkiye bölgenin oyuncağı, şamar oğlanı haline geldi" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ifade ederken, "Bütün komşularımızla iyi geçineceğiz, herkese iş-aş olanağı sağlayacağız, kimsenin hayatından şikayet edemeyeceği bir sosyal devlet düzeni kuracağız, Türkiye'yi 2023'te dünyanın en saygın 10 ülkeden birisi haline getireceğiz, bunu yapacak olan tek parti vardır, onun adı CHP'dir. Yetim hakkı yemeyerek, yandaşlarla beraber köşeyi dönmeyerek, 8 milletvekilini hapse atmayarak, "parasız eğitim istiyorum' diyen üniversite öğrencilerini hapse atmayarak, demokrasi ve özgürlük içinde, herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği bir Türk toplumu yaratacağız amacımız bu bizim" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Yürekliysen Kürecik'i Kapat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement