Kırlareli - Anma Töreninde 2 Bin 100 Kilo Et Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kırlareli - Anma Töreninde 2 Bin 100 Kilo Et Dağıtıldı

Kırlareli - Anma Töreninde 2 Bin 100 Kilo Et Dağıtıldı

Kırklareli'nin Kofçaz İlçesi'ne Bağlı Topçular Köyü'nde Bu Yıl 14'ncüsü Düzenlenen 'topçu Baba'yı Anma' Törenlerine Katılan 5 Bin Kişiye, Adak Olarak Kesilen 1 Adet Dana, 101 Adet Küçükbaş Hayvan ve 250 Adet Tavuğun 2 Bin 100 Kilo Çıkan Eti, Pilav ile Dağıtıldı.

14.06.2010 21:59

KIRKLARELİ'nin Kofçaz İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü'nde bu yıl 14'ncüsü düzenlenen 'Topçu Baba'yı Anma' törenlerine katılan 5 bin kişiye, adak olarak kesilen 1 adet dana, 101 adet küçükbaş hayvan ve 250 adet tavuğun 2 bin 100 kilo çıkan eti, pilav ile dağıtıldı.

Topçu Baba Kültürünü Anma ve Yaşatma Derneği, Kofçaz İlçesi'ne bağlı Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Topçular köyünde 'Topçu Baba' türbesini ziyaret ederek anma töreni düzenledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 5 bin kişi Topçu Baba türbesini ziyaret etti ve dilek tutup dualar okudu. Törene Çorlu Cem Evi Sema gösteri gurubu, yerel saz sanatçısı Hasan Öztürk, Mehmet Tiryaki, Selahattin Akarsu, Rabia Ece Aydoğdu ve TRT sanatçısı Hüseyin Yaltırık katılarak gösteri sundu.

Anma törenlerinde Topçu Baba'ya adakta bulunan vatandaşlar, dileklerinin yerine gelmesi için getirdikleri 1 adet dana, 101 küçükbaş ve 250 adet tavuk kesildi ve çıkan 2 bin 100 kilo et kazanlarda pişirildi. Törenlere katılan yaklaşık 5 bin kişiye etin yanı sıra 400 kilo pilav ve 3 bin 500 ekmek ile şerbet ikram edildi.

KUTU

TOPÇU BABA KİMDİR?

Orhan Gazi zamanında Süleyman Paşa komutasındaki 40 kişilik bir grup, şimdiki ismi olan Topçular köyü çevresini fethetmek için gönderilirler.Topçu Baba olarak bilinen ve ismi tam olarak bilinmeyen komutan askerlere su gerektiğini görür ve bir mucize olarak dirseği ile Topçular köyünde yerden su çıkarır. Daha sonra da bu yere köy halkı tarafından türbe yapılır ve ismine 'Topçu Baba' türbesi konuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırlareli - Anma Töreninde 2 Bin 100 Kilo Et Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement