Kızılay'ın Desteğiyle Eskişehir'e Bilişim Akademisi - Son Dakika
Güncel

Kızılay'ın Desteğiyle Eskişehir'e Bilişim Akademisi

Kızılay\'ın Desteğiyle Eskişehir\'e Bilişim Akademisi

"Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi kapsamında kurulan akademilere bir yenisi de Eskişehir'de eklendi

29.12.2011 16:28

Türkiye'deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi için açılan Bilişim Akademileri'nin sayısı giderek artıyor. T.C. Kalkınma Bakanlığı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü bu önemli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir Bilişim Akademisi de Eskişehir'de açıldı. Microsoft Türkiye, sosyal sorumluluk ve eğitim etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay'ı Gençlik Kolları'nın girişimi ile Kızılay Eskişehir Şubesi'nin içinde açılan akademide eğitimler verecek.

Akademinin açılış töreninde konuşan UNDP Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi Direktörü Henry Jackelen, Eskişehir'de Türk Kızılayı'nın desteği ile bir akademi açılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu akademide verilecek eğitimler sayesinde bilişim konusunda bilgi sahibi olan girişimcilerin ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi. Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan şehre kazandırılan bu akademi için proje ortaklarına teşekkür ederken, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan ise bu akademinin tüm Eskişehirlilerin ve Eskişehir'deki yöneticilerin eseri olduğunu belirtti. Harun Karacan, başta Valilik olmak üzere Kızılay Eskişehir Şubesi, Microsoft ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği'ne çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

Eskişehir Bilişim Akademisi'nin Birleşmiş Milletler, Türk Kızılay'ı ve Microsoft'un destekleri ile hayata geçirildiğine dikkat çeken Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, "Bu akademi özellikle kadın, genç, engelli ve maddi olanakları sınırlı olan dezavantajlı kesimleri hedefliyor. Şimdiye kadar bu kapsamda 78 ilde 140.000 bin kişiye eğitim verdik. Eskişehir Bilişim Akademisi bu projede model bir akademi olacak" dedi.

Türk Kızılay'ının afetler ve acil durumlarda dünya çapında ve ülkemizde gösterdiği çalışmaların örnek olduğunu belirten Microsoft Türkiye Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Müdürü Erdem Erkul, "Bilişim konusunda toplumun eğitimine katkı sağlayacak bir merkezi Kızılay'ın kendi bünyesinde kurması bizler için mutluluk verici olmuştur. Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için göstermiş oldukları bu çaba için Türk Kızılay'ına özellikle teşekkür ediyorum. Microsoft Türkiye olarak yürüttüğümüz birçok farklı proje ile ülkemizin bilgi toplumuna dönüştürülmesi sürecinde etkin biçimde yer almaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin ancak bilişimin gücü ile yeni ve önde olabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada projeye ev sahipliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin ise akademinin her yaştan vatandaşa açık olduğunu sözlerine ekledi.

Akademinin açılış töreni sonrasında bilişim ve girişimcilik konuları üzerine bir panel gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızılay'ın Desteğiyle Eskişehir'e Bilişim Akademisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement