Kobani Yardım Komisyonu üyeleri, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndaki sıkıntıların giderilmesi için Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile görüştü.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobani Yardım Komisyonu üyeleri, Kaymakam Çiftçi'yi ziyaret ederek, bölgedeki sınır kapısı sorunlarının çözülmesi konusunda yardım istedi. Üyeler, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın mobil kapı olması nedeniyle sürekli görevli memur bulundurulması ve en azından tek taraflı ticarete açılmasını istedi. Sorunlarına acil çözüm bulunmasını bekleyen üyeler, bölge insanının sebze, meyve ve temel gıda maddelerini alabilmesi için kapının yaya geçişlerine de açılması talebini Kaymakam Çiftçi'ye resmi olarak iletti. Üyeler, "Son dönemlerdeki aşırı sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle esnaf büyük bir sıkıntı yaşıyor. Sınır kapısı en azından tek taraflı ticarete açılabilir. Kapının yaya geçişleri için de açılabilir. Böylece işsizliğin had safhada olduğu bugünlerde esnaf rahat bir nefes alabilir" diye konuştu.
Mürşitpınar Sınır Kapısı sorununun kendisini aştığını belirterek, konunun siyasi ve bürokratik bir mesele olduğunu söyleyen Çiftçi, "Şu an Mürşitpınar Sınır Kapısı yardım geçişleri, yardım ve hasta yaralılar için faal durumda. Diğer durumlar için beni aşıyor. Personel sıkıntımız var. Mevcut yük bizim sırtımıza binmiş durumda. Yalnız 1-2 ay içerisinde Mürşitpınar istasyonu binasının gümrük hizmet binası olması için bir çalışmamız olacak. Şu an Mürşitpınar Sınır Kapısı gümrük kapısı ilan edilmiştir. Mevcut durum budur. Yalnız karşı tarafta muhatap yok, altyapı yok" diye konuştu.
Suruç Belediye Başkan Vekili Hacı Dinçer, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Bekir Demirbilek, Suruç Eczacı Odası Temsilcisi İlhami Doğan, Muhtarlar Odası Başkanı Vahit Tekinalp, Kızılay Suruç temsilcisi Vakkas Durmaz'ın bulunduğu Kobani Yardım Komisyonu üyeleri ziyaret sonrası yaptıkları basın açıklamasında, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın 2010 yılında 'geçici' ibaresiyle sınır kapısı onayı aldığını hatırlatırken, kapının 8 ay önceki resmi genelgeyle mobil gümrük kapısı olduğunu ifade etti. Açıklamada özetle, "Kobani tarafına insani yardım yapılıyor. Fakat Kobani halkı temel ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye tarafından kendi parasıyla ihtiyaçlarını karşılamak istediğini defalarca yetkililere bildirmesine rağmen olumlu cevap alabilmiş değil. Ayrıca 8 ay önceki resmi genelgeye göre Mobil Gümrük Kapısı olması ve haftanın 5 günü geçişlere açık olması gereken kapının, bugüne değin, neden hizmete açılmadığı anlaşılamamaktadır" ifadeleri yer aldı. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Güncel › Kobani Yardım Komisyonu Kaymakamla Görüştü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?