Kocaeli'de CHP'den AK Parti'li Başkana Suçlama - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de CHP'den AK Parti'li Başkana Suçlama

Kocaeli\'de CHP\'den AK Parti\'li Başkana Suçlama

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Avukat Fahri Örengül düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nu usulsüz işler yaptığını iddia etti.

19.09.2011 16:50

Chp Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Avukat Fahri Örengül düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nu usulsüz işler yaptığını iddia etti.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısında Fahri Örengül, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun belediyedeki araştırmalarla ilgili denetim raporlarını meclis ve halktan gizlediğini, İçişleri Bakanlığı'nı kendi partisinden olmasını kullanıp CHP'nin yaptığı yolsuzluk ihbarlarını hasıraltı edilmesini sağladığını, açılan davaların takibini engellediğini ileri sürdü. Önergül, "Karaosmanoğlu kendi bakanlıklarının gerçek raporunu dahi açıklamaktan korkmakta, 595 milyon dolar İzgaz parasını belediye şirketlerine kaçırarak denetimden kaçmasına ilişkin Ssayıştay raporunu 2 yıldır halkımızdan ve belediye meclisinden gizlemektedir" dedi.

Fahri Örengül, ulaşım konusundaki uygulamaların yolsuzluk koktuğunu, bu konularda da gerçek bilgi verilmediğini iddia ettiği basın toplantısında belediyenin şirketlerle çalışarak tüm denetimlerden kaçtığını öne sürdü.

TRT'YE GAYRİ RESMİ OLARAK VERİLDİ

Seka Park'ta kurulan ve TRT adına dizi çekimlerinin yapıldığı film platosunun da usulsüz olduğunu, bir firmanın buraya 10 milyon dolara yakın yatırım yaptığını iddia eden Fahri Örengül, "Haziran ayında yapılan meclis toplantısında bu alana TRT tarafından bir film platosu kurulmak istendiği öğrenilmiş ve bu hususta komisyon çalışmalarına başlanmıştır. Ancak yapılan incelemelerde buranın Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafıdan konunun meclise gelmesinden aylarca önce TRT'ye gayri resmi olarak verildiği, burada özel bir firmanın da 10 milyon dolara yakın yatırım yapmış olduğunu öğrenildi. Bu alanın 20 yıl halka kapatılması yanlıştır" diye konuştu.

Fahri Örengül'ün iddialarıyla ilgili olarak belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de CHP'den AK Parti'li Başkana Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement