Kocaeli'de Tavuk Firması Çalışanının Cinayetinde Sanıklar Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Tavuk Firması Çalışanının Cinayetinde Sanıklar Beraat Etti

Kocaeli'de 2004 yılında bir tavuk firmasında plasiyer olarak çalışan kişinin öldürülmesi ve çek ve para dolu çantanın çalınmasıyla ilgili olarak yargılanan 2 sanık, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Cinayet bürosu dedektifleri, 2021 yılında dosyayı devralarak soruşturmayı derinleştirmiş ve sanıkların olaya karıştığını tespit etmişti. Ancak mahkeme, yağma suçunun düşmesi ve kasten öldürme suçunda delil yetersizliği gerekçesiyle sanıkları beraat ettirdi.

19.10.2023 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Delil yetersizliği beraat ettirdi

KOCAELİ - Kocaeli'de 2004 yılında bir tavuk firmasında plasiyer olarak çalışan kişiyi boğazını keserek öldürdükleri, çek ve para dolu çantayı da çaldıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.

10 Haziran 2004 yılında Kartepe'de meydana gelen olayda, bir tavuk firmasında plasiyer olarak çalışan Murat Özdemir (25), gün boyu tahsilat yaptıktan sonra firmaya ait kamyonete binerek iş yerine gitmek üzere yola çıkmış, daha sonra defalarca bıçaklanıp, boğazı kesilmiş halde ölü bulunmuştu. Cinayeti işleyen şüpheliler ise kamyonetteki içi para, çek ve senet dolu çantayı alarak kayıplara karışmıştı. 2004 yılında faili meçhul dosyanın 2021 yılında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesiyle soruşturmayı derinleştiren cinayet bürosu dedektifleri, tavuk firmasının muhasebecisi Mustafa Ş. ve Hakan F.'nin olaya karıştığını tespit etmiş, yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haklarında, "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" ve "gece vakti, birden fazla kişi ile silahla yağma" suçlarından dava açılan sanıkların, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Hakan F., avukatları Ceren Terzioğlu ile Doğan Kerim Şimşek, ev hapsi şartıyla tahliye edilen Mustafa Ş. ve avukatı Burcu Öztürk, maktulün avukatları Sedanur Karakır ile Zehra Bengisu Cabbaroğlu katıldı.

"Allah o katilin bin defa belasını versin"

Suçlamayı kabul etmeyen Hakan F., "Maktulü rüyamda dahi görmedim. Sağlığımı kaybettim, ailemi, her şeyimi kaybettim. Allah o katilin bin defa belasını versin. Ben maktulü tanımıyorum, neden onu öldüreyim? Suçsuz yere 2 yıl cezaevindeyim. Oğlum 15 yaşında öldü. Oğlum cinayeti işleyen katiller yüzünden öldü. Ben hapiste değil de evde olsaydım oğlum dışarı çıkmaz ve hakkım rahmetine varmazdı. Suçsuzum, katiller sokakta geziyor. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.

"Maktulü de sırf para için öldürmem mümkün değildir"

Tutuksuz Mustafa Ş. ise "Bugüne kadar hiçbir şekilde maddi ihtiyacım yoktu. Suçlamayı kabul etmiyorum. Gazi olmam nedeniyle almış olduğum tazminatlarımdan biri o gün avukatımdan tarafıma ulaşmadı ancak ben bununla ilgili bir dava dahi açmadım. Maktulü de sırf para için öldürmem mümkün değildir. Beraatimin verilmesini talep ediyorum. Adalete güveniyorum" şeklinde konuştu.

"Masum birini 3-5 kuruş uğruna öldürdüler"

Maktul ailesinin avukatları Sedanur Karakır ile Zehra Bengisu Cabbaroğlu da, "Masum birini 3-5 kuruş uğruna öldürerek henüz anne karnındaki 7 aylık bebeği babasız bıraktılar. Sanıkların indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Beraat ettiler

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı yağma eyleminin suç tarihinde yürürlükte olan yasa sebebiyle düşürülmesine, kasten öldürme suçundan ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi.

Kocaeli\'de Tavuk Firması Çalışanının Cinayetinde Sanıklar Beraat Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Tavuk Firması Çalışanının Cinayetinde Sanıklar Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement