Kocamaz, Görevdeki 4 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Kocamaz, Görevdeki 4 Yılını Değerlendirdi

Kocamaz, Görevdeki 4 Yılını Değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, omuzlarındaki yükün ve halkın beklentilerinin farkında oluklarını belirterek, "Sorumlu olduğumuz şehrin insanlarını Allah’ın birer emaneti olarak görüyor, kamu malını canımızdan aziz biliyoruz.

31.03.2018 11:39

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, omuzlarındaki yükün ve halkın beklentilerinin farkında oluklarını belirterek, "Sorumlu olduğumuz şehrin insanlarını Allah'ın birer emaneti olarak görüyor, kamu malını canımızdan aziz biliyoruz. Mersinimizi ve Mersinlileri, hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmette 4. yıl tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Kocamaz, 40 yılda yapılabilecek hizmetleri 4 yıl içerisinde hayata geçirdiklerini anlatarak, "25. yıla adım atmış bir belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım" ifadelerini kullandı.

Kongre ve Sergi Sarayındaki toplantıda, kendisine özel yazılan '4.yıl marşı' ile salona giren Kocamaz, dinleyiciler tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

"Bir tek vatandaşımız kendini çaresiz hissetmesin diye gece gündüz çalışıyoruz"

'4 yılda 40 yıllık hizmet' sloganı ile gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, Siirt'te şehit olan 6 köy korucusuna rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak omuzlarımızdaki yükün ve halkımızın beklentilerinin farkındayız. Sorumlu olduğumuz şehrin insanlarını Allah'ın birer emaneti olarak görüyor, kamu malını canımızdan aziz biliyoruz. Mersinimizi ve Mersinlileri, hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz. Mersin'de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının güç ve ilham kaynağı budur. Yüzler gülsün, karınlar doysun, bir tek vatandaşımız kendini çaresiz ve dışlanmış hissetmesin diye gece gündüz çalışmamızın nedeni budur. Dört yıl önce göreve geldiğimizde halkımıza bir söz verdik. Mersin'in birikmiş tüm sorunlarına doğru, hızlı, kaliteli çözümler üreteceğiz" diye konuştu.

"Karşınızda bambaşka bir Mersin tablosu var"

30 Mart 2014 yılında çıkarılan 6360 sayılı yasadan kaynaklanan sorunlara, İl Özel İdaresi'nden ve kapanan belediyelerden gelen personel fazlalığına rağmen verdikleri sözleri gerçeğe dönüştürmek için attıkları adımları tek tek sıralayan Başkan Kocamaz, "Sizler de şahit oluyorsunuz, içme suyundan kanalizasyona, tarımdan ulaşıma, sosyal hizmetlerden sağlığa, kültürden spora, çevreden veterinerlik hizmetlerine kadar her alanda görülmemiş hizmetler sunduk. Dört yıl gibi kısa bir sürede ürettiğimiz hizmet ve projelerle hayal ötesi işler başardık. Belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, katılımcı, şeffaf, adil ve kaliteli hizmetler sunarak ortaya bambaşka bir Mersin tablosu çıkardık" şeklinde konuştu.

"İnsana dokunmayan hiçbir hizmetin bizim nazarımızda kıymeti harbiyesi yoktur"

Derdi hizmet sevdası memleket olan bir kadro tarafından yönetilen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin insan odaklı hizmetler ürettiğini kaydeden Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği hizmetlerde 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı vardır. İnsana dokunmayan hiçbir hizmetin bizim nazarımızda kıymeti harbiyesi yoktur. Biz, hayatımızın hiçbir döneminde bir işi yapmış olmak için ya da desinler diye yapmadık. Kararlarımızı, yönettiğimiz şehrin önceliklerine göre aldık ve uyguladık. Halkımızdan aldığımız yetkiyi, tam bir ibadet şuuru içerisinde adaletle kullandık. 24 yıllık belediye başkanlığımız süresince hep bu ölçüyle hareket ettik" dedi.

"Bizim nazarımızda bir tek Mersinlinin tebessümü her şeye değer"

Konuşmasının devamında Denizyıldızı hikayesinden anekdotlar aktaran Başkan Kocamaz, şöyle devam etti; "Belediye başkanları olarak bizler, Allah'ın emaneti olan her bir insanımızı birer denizyıldızı gibi görmek durumundayız. Unutmayalım ki, her şey sevgiyle başlar. Seven sevdiğini korur, kollar, geliştirir. Onu mutlu, huzurlu, sağlıklı bir şekilde sonsuza kadar yaşatmak ister. Bizim yönetim anlayışımız bunu gerektirir. Bizim nazarımızda bir tek Mersinlinin, evet sadece bir tek Mersinlinin mutluluğu, 80 yıllık yol, 100 yıllık köprü hayalleri gerçeğe dönüşen köylümüzün duası, engelsiz tiyatro, müzik ve spor kurslarımızla hayata tutunan bir engelli bireyimizin yüzündeki gülümseme, neredeyse bir asırdır su hasreti çeken köy sakinlerinin avuçlarına doldurdukları suyu kana kana içmesi, evinde tencere kaynatamayan bir vatandaşımızın aşhanemizde çıkan sıcacık bir çorbayı yudumlarken hissettiği güven, lösemi hastası bir evladımızın ya da bir köy öğretmeninin hayalini gerçeğe dönüştürmek her şeye değer. Diyarbakır'dan çocuklar 'Biz Mersin'i tanımak istiyoruz' dediklerinde, onların yanında olmak her şeye değer. Evde bakım hizmeti sunduğumuz yaşlı bir vatandaşımızın dualı dudaklarından dökülen bir teşekkür, beslenme odağında huzurla suyunu içen bir köpek ya da kedi parkında neşeyle oynayan sevimli bir kedinin yaşama sevincine şahit olmak her şeye değer."

Büyükşehir'in tüm hizmetlerinde halkın huzur, güven, refah ve mutluluğunun düşünülerek hareket edildiğini belirten Kocamaz, "İlimizde kader birliği eden bütün toplum kesimlerini Mersin ortak paydasında, barış ve kardeşlik duyguları etrafında birleştiriyoruz. Cennetin yeryüzü şubesi Mersinimiz insanlık tarihiyle yaşıt benzersiz bir renkler, sesler ve değerler bütünüdür. İlimizin karakter ve kaderini belirleyen bu paha biçilmez ahengin farkında olarak milli, yerli, vizyoner bir anlayışla bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yorulmadan Mersin için çalışıyor, Mersin için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

"25. yıla adım atmış bir belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım"

Kendisine inananların güvenini boşa çıkarmamış bir yerel yöneticinin gönül rahatlığı içerisinde Mersinlilere hitap ettiğini belirten Başkan Kocamaz, "Bütün engelleme ve 15 Temmuz sonrası belediyemiz üzerine kurulan kumpaslara rağmen alnı açık, başı dik, verdiği söz ve taahhütlerin tamamını yerine getirmiş bir halk adamı, 24 yılını tamamlamış ve bugün 25. yıla adım atmış bir belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım. Bu huzur ve mutluluğu bizlere yaşattığı, sizlere karşı bizleri mahcup etmediği ve başımızı yere eğdirmediği için Rabbime binlerce kez şükrediyorum. Ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla kurduğumuz insan odaklı üretken hizmet sisteminin daha uzun yıllar devam etmesi için her birimize önemli görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cenabı Allah'tan, Mersin'i dünya kenti haline getirecek daha nice projeleri sizlerle birlikte başarıyla gerçekleştirmeyi bizlere nasip etmesini diliyorum" diye konuştu.

Başkan Kocamaz'ın konuşmasının ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin yer aldığı tanıtım filminin izlenmesinin ardından protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi ve 4.yıl pastası kesildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocamaz, Görevdeki 4 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement