Kosovalı Genç Resam Onat Baymak'tan Mevlana Temalı Sergi - Son Dakika
Güncel

Kosovalı Genç Resam Onat Baymak'tan Mevlana Temalı Sergi

Kosovalı Genç Resam Onat Baymak\'tan Mevlana Temalı Sergi

'mevlana ve Tasavvufta Işık Yansımaları' adlı sergide yer alan 35 eser büyük beğeni topladı.

30.06.2013 13:06

'mevlana ve Tasavvufta Işık Yansımaları' adlı sergide yer alan 35 eser büyük beğeni topladı.

Kendine has teknik ve üslup ile Mevlana yansımalarını tablolarına işleyen Onat Baymak, sergiyi gezenler tarafından tam not aldı.

Serginin açılışında konuşan Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Sadullah Yılmaz, Onat Baymak gibi genç ve başarılı bir ressamın eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Onat Baymak'ın resim sanatına gelecekte nice eserler daha kazandıracağına inandığını belirtti. Ressam Onat Baymak'ın hocası olan Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyesi Nagip Berişa, Onat Baymak'ı başarılı kılan özelliğin, güçlü irade ve hırs olduğunu belirterek, genç ressamın büyük bir hevesle çalışma yaptığını söyledi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Yardımcısı Ahenk Dereli de yaptığı konuşmada, kendilerini Kosova'da en fazla şaşırtan şeylerden biri ülkede tüm ekonomi ve siyasi sıkıntılara rağmen, sanatın hep yaşatılmakta olduğunu, yıllarca değişik sanatsal faaliyetlerin devam ettirilmesinin olduğunu belirtti. Sanatın bu topraklardan beslendiğini, Balkanların zengin kültüründen hareketle evrensel boyutlara ulaştığını düşündüğünü kaydeden Dereli, burada sanat damarının her anlamda yaşatıldığını vurgulayarak, ressam Onat Baymak'ın resim çalışmalarını takdir etti.

DHA'ya konuşan Prizrenli genç ressam Onat Baymak tablolarında ağırlıklı olarak Mevlana, semazenler ve aşk temasını yansıtmaya çalıştığını belirtti. Tablolarında bu temayı işlemekte, 2006 yılında Konya'da ziyaret ettiği Mevlana müzesinde yaşadığı duyguların etkili olduğunu kaydeden Onat Baymak, 'Orada Mevlana aşkını hissettim ve neden olmasın dedim. Yüksek lisans tezimde Mevlana temasını işledim' dedi.

Priştine'de ilk kişisel sergisini açan ressam Onat Baymak, bu sergide genelde yüksek lisans döneminde yaptığı çalışmalarını sergiledi. Onat Baymak'ın tabloları sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosovalı Genç Resam Onat Baymak'tan Mevlana Temalı Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement