Köylüler Birlik Olup, Okula Duvar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Köylüler Birlik Olup, Okula Duvar Yaptı

Köylüler Birlik Olup, Okula Duvar Yaptı

Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Damlacık Köyü sakinleri, okullarını hayvan istilasından kurtarmak ve çocuklarının daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla el birliği yapıp duvar yaptı.

14.07.2011 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- İran sınırı sıfır noktasında bulunan Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Damlacık Köyü sakinleri, okullarını hayvan istilasından kurtarmak ve çocuklarının daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla el birliği yapıp duvar yaptı. Özalp Kaymakamı Şener Çağlar ve Özalp Milli Eğitim Müdürü Aslan Sinir de köylülere destek verdi.

İlçeye bağlı Damlacık Köyü'nde bulunan 150 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu, uzun yıllardan beridir ihata duvarından yoksundu. Bu sebeple öğrenciler, korumasız bir okulda eğitim görmek zorunda kalıyordu. Sık sık hayvanların istilasına uğrayan ve bu yüzden ders işlenemez hale gelen okulun bu sıkıntısı, köylülerin bir araya gelmesi ile ortadan kalktı.

Milli Eğitim Müdürü Aslan Sinir'in girişimleri ve Özalp Kaymakamı Şener Çağlar'ın desteği ile köyde Muhtar Saci Türkoğlu'nun önderliğinde bir araya gelerek çalışma başlattı. Toplam 115 metrelik bir alanı çepe çevre duvarla ören köylüler, çalışmayı kısa sürede tamamlayarak okullarına ihata duvarı kazandırmış oldu. Damlacık Köyü Muhtarı Saci Türkoğlu, çocuklarının bundan böyle daha güvenli bir ortamda okul bahçesini kullanacaklarını, bu çalışmanın köydeki birlik ve beraberliğin gelişmesine büyük katkı sunduğunu söyledi. - Van/ Özalp

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüler Birlik Olup, Okula Duvar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement