Kredi Kartı Mağduru İsyan Etti - Son Dakika
Güncel

Kredi Kartı Mağduru İsyan Etti

Kredi Kartı Mağduru İsyan Etti

Bankaların uyguladıkları yüksek faiz oranlarıyla kredi çeken ve ödeyemeyen vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Gün geçtikçe bu kervana yenileri ekleniyor.

14.10.2014 14:11

Kredi ve kredi kartı mağdurları arasına son olarak giren Diyarbakırlı Selim Kaya bankaların borcunu ödemesi için kendisine yardımcı olmadığını belirterek, borçlu olduğu bankaların, başka şirketler aracılığıyla resmi tefecilik yaptıklarını iddia etti.

2005 yılında Akbank ve Yapı krediden toplam 4000 TL borcu olduğunu zamanla ödeyemediğini ve maaş haczine dönen borcunun sadece faizlerini ödeyebildiğini belirten Selim Kaya, "Yıllar önce kullandığım kredi kartı borcumu ödeyemedim. AK Bank'a 900 TL Yapı Kredi'ye de 2500 TL borcum vardı. Bu borçları ödeyemediğim için maaş haczi yapıldı. 2005 ile 2010 yılları arasında maaşımdan alınan paralar sadece faize gittiğini söylediler. 2010 yılında borçlarımın Girişim Varlık Şirketi adı altında bir şirkete devredildiği söylendi. 4000 TL olan ve beş yıl boyunca faizini ödediğim borcum 23 bin TL olarak bu şirkete devrolmuş. Bu arada İş Bankasına olan 1100 TL olan borcumu bankada 2200 TL ile taksite bağladım üç taksiti ödediğim borcumu da bu şirkete devretmişler. Daha sonra bu şirketten beni arayan Neslihan Hanım isminde bir bayan borcumun toplam 10 bin TL'ye kapatabileceğimi söyledi. Bende aynı gün şirket adına 5660 TL yatırdım. Daha sonra beni arayan bayan 14 bin TL daha yatırmamı şirketin bu parayı kabul etmediğini söyledi. Yatırdığım paranın ne olduğunu bilmiyorum. Çok mağdur durumdayım ve her gün arıyorlar evini satacağız söylüyorlar psikolojimiz bozuldu beni ve ailemi bunalttılar, konuşmalarım hep kayıt altında madem önce verdiğiniz rakamı kabul ettim bende 5660 TL yatırdım bu parayı da yatırmazdım verdiğiniz sözde neden durmadınız, bana kimse yardımcı olmuyor. Devletten bana yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

BDDK'ya şikayette bulunduğunu sözlerine ekleyen kredi kartı mağduru Selim Kaya her gün bahsedilen şirket tarafından aranıp taciz edildiğini de sözlerine ekledi. Eşinden boşanma noktasına kadar geldiğini sözlerine ekleyen Kaya, "Her gün beni ve eşimi arıyorlar. Eşimden boşanma noktasına geldim, intiharın eşiğindeyim. Eşim bel fıtığı ameliyatı 2 kez oldu, şuanda hasta yataktadır, 3 üncü ameliyat yapılacak maalesef gücüm yok ameliyatını yapayım aldığım asgari ücret maaştır 2 oğlum okul okumaktadır. Bir oğlum Harran Üniversitesinde okuyor diğer oğlumda Lisede okuyor aldığım para yetmiyor, art tefecilerin eline düşmüşüm kara kara düşünüyorum hiçbir çıkar yolda bulamıyorum çaresizim çalmadığım kapı kalmadı kimse yardım etmedi, Devletin bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Kendisini arayan yetkililerin tehditlerde savurduğunu sözlerine ekleyen mağdur Kaya, "Beni Meltem hanım diye biri arayarak tehdit ederek 'seni savcılığa bildirip tutuklatacağım' diye tehditler savurdu. Daha sonra orada yönetici olarak bildiğim Tülay Hanım'da 'Gerekirse sülaleni de ararım parayı almak için' diyerek tehditlerde bulundular. Bu konuşmaların şirket tarafından kayıt altındadır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kredi Kartı Mağduru İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement