Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.
MGK toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları ve Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan baskının değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 'demokratik açılımla' ilgili, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın ise AB müzakeriyle ilgili kurul üyelerine brifing vereceği belirtildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşme ve ABD'deki diğer temasları ile ilgili olarak kurula bilgi sunması bekleniyor. Bu çerçevede, Afganistan'a ek asker talebi, İran'ın nükleer silahlanmasına karşı atılacak olası adımlar, Irak'taki son durum ve ABD'nin PKK ile mücadeleye katkısı da kurulda ele alınacak.
Toplantıya; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay katılıyor.
(ANKA)
(ÖÜ/BÜN)
Son Dakika › Güncel › Kritik MGK Toplantısı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.