Rusya'nın Ukrayna'da AVM'ye düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü, 100'den kişi yaralandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya'nın Ukrayna'da AVM'ye düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü, 100'den kişi yaralandı

Rus ordusu, Ukrayna'nın Kriviy Rig kentinde bir alışveriş merkezine SİHA'larla iki kez saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 14 kişi öldü, 11'i çocuk 100'den fazla kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, arama kurtarma sırasında yapılan ikinci saldırıyı 'terör eylemi' olarak nitelendirdi.

Rus ordusunun Ukrayna'nın Kriviy Rig kentindeki alışveriş merkezine (AVM) saldırı düzenlediği, saldırıda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

14 ÖLÜ, 100'DEN FAZLA YARALI

Ukrayna'nın Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Gandja, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Kriviy Rig kentine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırıda kentteki bir AVM'nin hedef alındığını aktaran Gandja, ilk belirlemelere göre saldırıda 14 kişinin öldüğünü ve 11'i çocuk 100'den fazla kişinin yaralandığını kaydetti.

ZELENSKİ: TERÖR EYLEMİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kriviy Rig'deki saldırıya tepki gösterdi.

Rus ordusunun, yarım saat arayla kentteki bir AVM'ye yönelik silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) iki kez saldırı gerçekleştirdiğini belirten Zelenski, ikinci saldırının, arama kurtarma çalışmaları yapılırken düzenlendiğini açıkladı.

Zelenski, mesajında "Bu tür saldırılar bir terör eylemidir. Dünyanın buna, saldırgana yönelik gerçek bir baskıyla karşılık vermesi gerekiyor. Barışın olabilmesi için Rusya'nın gerçek bir sorumluluk üstlenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Ukrayna'da AVM'ye düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü, 100'den kişi yaralandı - Son Dakika


Advertisement