Kumluca'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Kumluca'daki Orman Yangını

Kumluca\'daki Orman Yangını

Yaklaşık 170 hektar kızılçam ormanını etkileyen yangın kontrol altına alındı

06.09.2013 18:59

Kumluca'da dün başlayan ve yaklaşık 170 hektar kızılçam ormanını etkileyen yangın kontrol altına alındı

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortaköy ve Karacaören köyü arası Alakır Barajı yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangının, rüzgara rağmen ekiplerin havadan ve karadan etkili müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını dile getiren Gökçöl, yangına Antalya'nın yanı sıra Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Adapazarı, Bolu, Muğla, Denizli, Isparta Orman Bölge Müdürlüklerinden yangın söndürme ekipleri, İl Özel İdaresine ait iş makineleri, çevre ilçe ve belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri, 50 yangın söndürme ekibi, 70 arazöz, dozer ve yaklaşık 300 yangın söndürme işçisinin müdahale ettiğini kaydetti.

Gökçöl, "Yangının çıktığı alan kızılçam koru ormanı ve gençleştirme sahası. Yangın çıktığı andan itibaren tüm ekiplerimiz rüzgara rağmen bu saate kadar, karadan ve havadan etkili bir şekilde müdahale ettiler. Yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yangının kontrol altına alınmasıyla başka illerden söndürme çalışmalarına katılan uçak ve bazı helikopterlerin geri gönderildiğini belirten Gökçöl, yangında yaklaşık 170 hektarlık kızılçam ormanının etkilendiğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement