
DTP milletvekili Fatma Kurtulan, ’İşte dağdaki vekilin fotoğrafı’ haberi nedeniyle iki muhabir hakkında açtığı davanın dünkü duruşmasına katıldı. Savunması sırasında tutanağa ’terör örgütü PKK’ ifadesinin yazılması üzerine mahkeme başkanına itiraz eden Kurtulan, "Terör örgütü değil, lütfen PKK olarak değiştirin" dedi.
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, ’İşte Dağdaki Vekilin Fotoğrafı’ haberleri nedeniyle, Akşam ve Tercüman gazetesi muhabirleri Recep Canbolat ve Cemal Aşan hakkında Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına katıldı. Kurtulan, savunmasını verirken kullanmadığı halde tutanağa ’terör örgütü’ ifadesinin geçmesi üzerine Hákim’i uyararak, "Terör örgütü değil; lütfen PKK (Pe Ke Ke) olarak değiştirir misiniz?" dedi.
’Fotoğraf gerillanın’
Bunun üzerine Hakim, "Siz Pe Ke Ke mi diyorsunuz?" diye sorduktan sonra tutanağın devamına PKK diye yazdırdı.
Duruşmada, haberlerde kullanılan fotoğrafın, ’başka bir gerilla kadına ait’ olduğunu öne süren Kurtulan, bu haber nedeniyle can güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirtti. Halen telefon ve e-posta yoluyla tehdit aldığını söyleyen Kurtulan, "Türkiye’yi, bana ait olmayan bir fotoğrafla yanılttılar. Hem cinsiyetçi hem milliyetçi duygunun dalgalanmasına neden olundu" iddiasında bulundu.
’Hayır onun fotoğrafı’
Muhabir Recep Canbolat, ise kendisini şöyle savundu: "O, vekilin örgüt kamplarında çekilmiş fotoğrafıdır. Ayrıca terör örgütünün sözde komutanı Salman Kurtulan’ın eşidir. Haberi, ’Doktor’ kod adlı PKK itirafçısının ifadelerine dayanarak yazdım. DTP Van Milletvekili, Dağlıca’da esir alınan askerleri teslim alırken rahat tavırlar sergilemiş, bölgeye yabancı olmadığını ortaya koymuştur." dedi. Canbolat, Kurtulan’ın 2003 yılında 3 ay PKK kamplarında eğitim gördüğünü anlayabilmek için, o tarihlerde Gürbulak Sınır Kapısı’ndan çıkıp çıkmadığının araştırılmasını istedi. Bunun üzerine söz alan Kurtulan, "Ülkemin bana verdiği pasaportla 15 yıldır siyaset yapıyorum ve seyahat ediyorum. Gittiğim yerlerin PKK’yla ilişkilendirilmesini kabul etmiyorum. Askerlerimizi, ailelerinin başvurusu üzerine aldık. Gizli kapaklı bir şey yoktur. Biz çok risk alarak oraya gittik. Rahatlık buysa, şimdi de yaparım. Askerlerimize tekrar sarılırım" dedi.
Son Dakika › Güncel › Kurtalan:Terör Örgütü Demem - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?