Mardin'de Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri - Bahadır Yenişehirlioğlu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri - Bahadır Yenişehirlioğlu

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında gençleri, TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdulhamit dizisinde Tahsin Paşa'yı canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu ile buluşturdu.

21.12.2017 18:43

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında gençleri, TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdulhamit dizisinde Tahsin Paşa'yı canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu ile buluşturdu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Merkezi, Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında gençler, TRT 1 kanalının sevilen dizisi, Payitaht Abdulhamit adlı dizide Tahsin Paşa'yı canlandıran oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ile bir araya geldi.

Türkiye'nin geçmiş ve gelecek sineması konularının ele alındığı konferansa gençler yoğun ilgi gösterdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Gençlik Merkezi'nde yapılan etkinliklerle gençleri madde bağımlılığı, terör ve diğer kötü alışkanlıklardan alıkoyduklarını aktardı.

Belediyenin imkanlarını gençler için kullanmaya devam edeceklerini vurgulayan Yaman, şöyle devam etti:

"Bölgemiz ve şehrimize hakim olan huzur ortamını en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımıza bu anlamda hız verdik. Tamamen belediyenin imkanlarıyla gençler için inşa ettiğimiz Gençlik Merkezi'nde bu etkinliklerimiz çok kapsamlı şekilde devam ediyor. Hemen hemen her gün bir kültür etkinliğimiz oluyor. Bu etkinlilerle gençlerimizin hem bilgi birikimlerini artırıyoruz hem de kendilerine olan güvenlerinin pekiştirmiş oluyoruz. Bu gençler ülkemizin ve şehrimizin yüz akı olacaklar." diye konuştu.

Etkinliklerin daha kapsamlı şekilde süreceğini kaydeden Yaman, "Gençlerimizi, Payitaht Abdulhamit dizisinin sevilen karakteri Tahsin Paşa ile buluşturduk. Gençler, Sultan 2. Abdulhamit Han hakkında merak ettiklerini sordular. Tarihin doğru anlaşılması açısında bu program güzel oldu. Gençlerin tarihlerini bilerek geleceğe adım atmaları istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Yenişehirlioğlu ise belediyelerin alt ve üst yapı çalışmalarının dışında kültür ve sanat etkinliklerine de ağırlık vermesi gerektiğini belirtti.

Belediyelerin kültür hayatına katkı sundukları ölçüde büyüyüp yükseldiklerine işaret eden Yenişehirlioğlu, "Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'a çok teşekkür ediyorum. Benim nazarımda saygıyı çok hak ediyor. Hem estetik açıdan Mardin'de gördüğüm değişim hem de kültür hayatımıza yaptığı katkıları açısından. Sultan 2. Abdulhamit hayatını Kudüs davasına adadı. Kudüs, Sultan 2. Abdulhamit için olmazsa olmazlardan. Kudüs'ten İsraillilere bir karış toprak satmamak için tahtan indirilmiş bir sultan. Hayatı boyunca Kudüs mücadelesi vermiş bir lider." diye konuştu.

Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Yenişehirlioğlu, "Türkiye'nin reflekslerini çok doğru buluyorum. İslam ülkesi adı altında ABD emperyalizmine ve küresel sömürü düzeninin maşası olmuş Arap liderlerinin satılık olanlarını kınıyorum. Kudüs bizim olmazsa olmazımız. Bizim ilk kıblemiz. Bu konuda bir kırılma yaşanacaksa yaşanmalıdır diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Mardin\'de Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri - Bahadır Yenişehirlioğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri - Bahadır Yenişehirlioğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement