Marmarada'daki Depremin Ardından Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz: Beklenen İstanbul Depremi Her An Olabilir - Son Dakika
Güncel

Marmarada'daki Depremin Ardından Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz: Beklenen İstanbul Depremi Her An Olabilir

Yalova'da meydana gelen ve Marmara'da hissedilen depremle ilgili açıklamalarda bulunan İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz "Bu deprem yıkıcı değil, beklenen İstanbul depremi herhangi bir anda olabilir, bu sürpriz olmaz" diye konuştu.

30.11.2018 06:44  Güncelleme: 08:28

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, merkkez üssü Yalova Çınarcık olan ve 4,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından NTV yayınında değerlendirmelerde bulundu.

"ŞU AN İÇİN TELAŞA GEREK YOK"

Hem deniz içerisinde hem de karadaki Kuzey Anadolu fayının güney koluyla bağlantılı ya da paralel fayların varlığının bilindiğini ifade eden Tüysüz, " 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Bu deprem yıkıcı değil ama yüzeye yakın olması nedeniyle geniş alanda hissedilmesi normaldir. Şu an için telaş edilecek bir durum söz konusu değil ama izlemek gerekiyor" dedi.

"MARMARA DENİZİ'NDEKİ DEPREMİN ZAMANI SÜRPRİZ OLMAZ"

Tüysüz, yaşanan sarsıntının beklenen İstanbul depremi açısından ne anlama geldiğini ve daha büyük bir deprem beklentisi olup olmadığıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"İstanbul için beklediğimiz fay, şu anda olan depremin oldukça kuzeyinde. Beklenen büyük İstanbul depremini yaratacak fay üzerinde etki yaratacak bir faydan bahsetmiyoruz. Ama önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Maalesef ne toplum ne ülke olarak hazırlıklarımızın tamam olmadığı en yetkili ağızlar tarafından ifade edilmekte. Deprem herhangi bir zamanda herhangi bir anda olabilir. Marmara Denizi ve Bingöl'de deprem beklentisi vardır ve zamanı sürpriz olmaz."

TRAKYA DA DEPREMİ HİSSETMİŞ OLABİLİR

Tüysüz Yalova Çınarcık'taki sarsıntının Bursa ve ilçeleri, Tekirdağ civarı ve bir miktar da İznik'te hissedilmiş olabileceğini sözlerine ekledi.

YALOVA'DAKİ DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerine göre merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi.

Marmarada\'daki Depremin Ardından Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz: Beklenen İstanbul Depremi Her An Olabilir

Son Dakika Güncel Marmarada'daki Depremin Ardından Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz: Beklenen İstanbul Depremi Her An Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Cevdet aga: Yahu sallamayın.Olabilir ne demek?hangi sigorta şirketleri kazanıyor aceba??? 3 4 Yanıtla
  • ASLI: Beni bağlamaz ben Arap kocamla Dubai ye gidicez 0 4 Yanıtla
  • KİRACI SEYFİ: TÜRKİYEDE YAPILAR CAPONYAYA ÖRNEK ALINMALI 2 ŞER KATLI PEREFAPRİK OLMALI AMA SAĞLAM MALZEME KULLANMALIYIZ OZAMAN DEPREM ÖLDÜRMEZ YOKSA VELİ GÖÇER MİSALİ EV LER YAPILIRSA O ZAMAN EPREM ÖLDÜRÜR BÖLGEYE GÖRE CORAFYAYA GÖRE OLMALI EVLER 4 0 Yanıtla
  • kosavali: he he zaten deprem olsun prim yapak diye bekleyenler şimdi konusmaya basladilar... herşeyi bilirisiniz ya neyse.. 2 1 Yanıtla
  • mehmet bayrampaşa: bişey vurgudandım resmen yere küt diye bi baktim çiçek sallanıyo kitaplık titredi 0 0 Yanıtla
  • kenn adl: Bakin gol atmak atmamaktan zor o yuzden korkulacak birsey yok diyorlar..fakat sayili gunler var buyuk felakete 0 0 Yanıtla

Advertisement