GÜNEY Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris İlçesi'nin tanıtımı için bastırılıp, dağıtılan ' Turizm ve Kültür Haritası' eksiklikler olduğu gerekçesiyle iade ettiklerini söyledi. Söz konusu haritada ilçenin müzesi başta olmak üzere pek çok tarihi ve doğal zenginliğinin yer almadığı ileri sürüldü.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin gözde ilçelerinden Marmaris'in kent merkezi ve çevresinin tanıtımı için bir süre önce 'Turizm ve Kültür Haritası' bastırıldı. Hazırlatılan bin harita turistlere dağıtılmak üzere Marmaris'e gönderildi. Ancak, bastırılan haritalarda ilçenin pek çok tarihi ve doğal zenginliğinin yer almadığı ileri sürülürken, daha çok karayolu haritasına benzediği eleştirilerine neden oldu. Turizmciler tarafından beğenilmeyen haritalar Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne iade edildi. Muğla'nın dünyaya açılan kapısından biri olan Marmaris için yapılan haritanın bir önem ifade etmediğini vurgulayan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, şunları söyledi:
"Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den Marmaris'in tanıtımı için kapsamlı bir haritanın basımı için talebimiz olmuştu. Kendisine ve yetkili birimlerine önceki yıllarda basılan kapsamlı haritayı örnek olarak gönderdik. Harita bastırılarak gönderilmiş ama hiçbir yerinde ilçemizi ve çevresinin güzelliklerini tanıtacak işaret olmadığını, daha çok bir karayolu haritasına benzediğini gördük. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayarak bu haritanın olmadığını ve iade edeceğimiz söyleyip, yeniden bir örnek gönderdik. Marmaris'in tanıtımı için basılacak harita kapsamlı olmalıdır. Bu haritalar konsolosluklara, otel lobilerine, yurt dışında katıldığımız fuarlara ve ilçemize gelen misafirlerimize veriliyor. Muğla'nın dünyaya açılan kapısı Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçeleridir. Buraları daha özen gösterilmelidir. Haritanın içeriğinde müze, ören ve piknik yerleri, kapalı çarşı, doğal güzelliklerin yansıtıldığı, misafirlerimizin daha kapsamlı gezip görebilmesini sağlayacak hiçbir şey yok. Coğrafya haritasından başka bir şey değil. Kapsamlı bir harita olmasını iletmemize ve örnek göndermemize rağmen maalesef bir yaklaşım yok. Turizmin sıkıntılı olduğu şu günlerde daha kapsamlı yapmamız gereken önem arz eden şeyler ne yazık ki olmuyor" dedi.
HARİTANIN YOKLAR LİSTESİ UZUN
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 'Turizm ve Kültür Haritası'nda, dünyaca ünlü Kızkumu Plajı ile Türkiye'de ayakta kalabilen tek piramit mezarı gibi birçok doğal ve tarihi değere yer verilmediğni belirterek, "Kültürel zenginliklerinin adı dahi geçmiyor. İlçe merkezindeki M.Ö 4'üncü yüzyıla ait olduğu belirlenen kalıntıların sergilendiği İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı ile 'Muhteşem' sıfatlı Padişah Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferine çıkmadan önce ziyaret ettiği kehanetleriyle ünlü Sarıana'nın Türbesi bile Büyükşehir'in 'Kültür ve turizm Hizmeti'nde 'yok' sayılmış. 'Yok'lar listesi daha da uzayıp gidiyor. Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği noktalardan, Turgut Mahallesi'ndeki eşi benzeri olmayan şelale sahası, yine Turgut'taki Türkiye'de ayakta kalabilen tek piramit mezarı, Bayır mahallesindeki 2 bin yıllık çınar ağacı, Hisarönü Körfezi'nin Selimiye Mahallesi yakınlarındaki Kameriye adasında bulunan tarihi kilise ile oksijen ve sağlık kaynağı sığla ağaçlarıyla kaplı Günnücek Orman Parkı'nın adları da haritada yer almıyor. Turizm ve Kültür Haritası'na bakanlar, milyonları büyüleyen Kızkumu'nun nerede olduğunu göremiyor ama hangi karayolunun hangi kurumun sorumluluğunda olduğunu ve ilçeler arası mesafeleri öğrenebiliyor" diye konuştu.
- Muğla
Son Dakika › Güncel › Marmaris'in 'Turizm ve Kültür Haritası' Beğenilmedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?