Mavi Marmara Gazisi Hukuksal Mücadelesini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Mavi Marmara Gazisi Hukuksal Mücadelesini Sürdürüyor

Mavi Marmara Gazisi Hukuksal Mücadelesini Sürdürüyor

Uluslararası Ceza Mahkemesine Lahey Savcılığı tarafından sunulan Mavi Marmara raporunda İsrail’in savaş suçu işlediğinin belirtilmesini değerlendiren Mavi Marmara Gazisi Manisalı Mehmet Vural, her şeye rağmen davalarını sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

06.11.2014 14:49

Uluslararası Ceza Mahkemesine Lahey Savcılığı tarafından sunulan Mavi Marmara raporunda İsrail'in savaş suçu işlediğinin belirtilmesini değerlendiren Mavi Marmara Gazisi Manisalı Mehmet Vural, her şeye rağmen davalarını sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Gazze'ye insani yardım taşıyan ve İsrail'in saldırısı sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinin hukuk heyetinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yaptığı başvuru sonucu Lahey'deki savcılık raporunda, saldırının savaş suçu olduğunun belirtilmesi ve mahkemenin raporu kabul etmesi halinde Netanyahu'nun insanlık suçundan yargılanacak olmasını değerlendiren Mavi Marmara Gazisi Mehmet Vural, uluslar arası kamuoyu ve hukuksal alanda bekledikleri tepkinin gerçekleşmediğini söyledi.

Vural yaptığı değerlendirmede, "Uluslar arası Ceza Mahkemesinden İsrail'in savaş suçu işlediğine dair bir karar çıktı. Henüz uluslar arası kamuoyunda da hukuksal alanda da beklediğimiz tepki gerçekleşmemiştir. Bizim hukuksal davamız devam ediyor. Her şeye rağmen biz davamıza sonuna kadar devam edeceğiz. Daha önce İsrail'in bize karşı yapmış olduğu bazı ahlaksızca parasal anlamda teklifleri olmuştu. Biz hepsini reddettik. İsrail defalarca resmi ya da gayri resmi olarak hem İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezine hem de bizim gibi mağdurlarla bire bir görüşerek bazı tekliflerde bulundu. Biz bunu hem basınla hem de kamuoyuyla paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun, İsrail mahkum olmadıkça, tazminatları ödemedikçe, özür dilemedikçe ve Gazze'deki ablukayı kaldırmadıkça mücadelemiz devam edecektir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavi Marmara Gazisi Hukuksal Mücadelesini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement