Memur Sen'den "2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Memur Sen'den "2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar" Konferansı

Memur Sen\'den "2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar" Konferansı

Memur Sen Çorum İl Başkanlığı tarafından “2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar” konulu bir konferans düzenlendi.

12.05.2015 04:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sen Çorum İl Başkanlığı tarafından "2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar" konulu bir konferans düzenlendi.

Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ve Optimar Araştırma Şirketi Müdürü Hilmi Taşdemir'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Memur Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Saatçi ve vatandaşlar izledi.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin iktidar olabileceğini ancak meselenin bu olmaması gerektiğini belirterek, "Anayasayı değiştirecek ve başkanlık sistemine geçecek bir meclis çoğunluğu veya bir meclis aklı elde edilebilmeli ki bize zorla giydirilmiş bu daracık gömleği yırtıp atalım. Milli ve üniter bir devlet, tek meclis, tek başkan. Allah'ın izniyle ondan sonra bizim önümüzü alamazlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan çeşitli benzetmeleri de eleştiren Topçu, "Türkiye'deki siyaset dilinden, aktif siyaset yaparken de rahatsızdım, şimdi de rahatsızım. Milletin yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş bir insana Saddam benzetmesi yapmak, Esad benzetmesi yapmak ne kendine bir şey kazandırır, ne siyasete bir şey kazandırır. Bunun bir faydası yoktur" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin tek başına iktidar olabilecek bir partiye ihtiyacı olduğunu, bu ihtimalinde şu anda sadece AK Parti'de olduğunu dile getiren Topçu, "Keşke CHP'deki adaylar bizim İlhan Kesici kadar çok olsa. HDP Türkiye partisi olabilse, MHP'de Durmuş Yılmaz gibi adaylar çok olsa da sabah, akşam çıkıp 'ülke bölünüyor' demese" ifadelerini kullandı. AK Parti iktidar olabilir ama mesele bu olmamalı. Anayasayı değiştirecek ve başkanlık sistemine geçecek bir Meclis çoğunluğu veya bir Meclis aklı elde edilebilmeli ki bize zorla giydirilmiş bu daracık gömleği yırtıp, atalım. Milli ve üniter bir devlet, tek meclis, tek başkan. Allah'ın izniyle ondan sonra bizim önümüzü alamazlar" diye konuştu.

Konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindan'dan Mehmet'e Mektup' şiirinden bir bölüm okuyan Topçu, "Uzun adamdan alışıksınız siz şiir dinlemeye onun için okudum. Özlüyor musunuz Tayyip Beyi? Allah, inşallah millete hizmet edenin ayağına taş değdirmesin. Milletin adamı olmuş insanların hepsi gerek makamda, gerek millette ve sinede yer buldu hepsi. Rahmetli Menderes, rahmetli Turgut Özal, rahmetli Erbakan. rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu. Muhsin Yazıcıoğlu garip bir Anadolu çocuğuydu. Ne makamları oldu, ne mevkileri oldu. Onu çok sevdiniz, bağrınıza bastınız, gönlünüze sultan ettiniz ama sandığa sultan etmediniz. Sandığa sultanı da uzun adama nasip etti. Siz onu öyle yaptınız. Bu bir hikmettir. Bunda gerçekten bir hikmet aramak gerekir. Her türlü tezgah, her türlü oyun, her türlü dolap sizin iman dolu göğsünüze çarpıp tuz buz olacak" dedi.

MİLLİ BİR İTTİFAK DEDİĞİNİZ MİLLİ BİR İKTİDARA KARŞI KURULMAZ, GAYRİ MİLLİ İKTİDARLARA KARŞI OLUR

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ise, milli bir ittifakın milli bir iktidar yerine gayri milli iktidarlara karşı kurulacağını belirterek, "Başbakan Ahmet Davutoğlu bir konuşmasında davasının 'Nizam-ı alem İlahi Kemilatullah' olduğunu dile getiriyor. Cumhurbaşkanımızda aynısını söylüyor. Benim de davam oysa, farklı bir yerde durmamın, farklı bir yerde olmamın, dengesiz dengesiz konuşmamın bir anlamı var mı? Yok. Sarayı diline dolayan CHP'yi anlıyorum da, bizim mahalleden olanların uçağı, sarayı eleştirmesini bir türlü kabul edemiyorum. Sonrada çıkıp diyorlar ki biz milli ittifak oluşturduk. Düşün peşimize Ne milli ittifakı. Milli bir ittifak dediğiniz milli bir iktidara karşı kurulmaz. Gayri milli iktidarlara karşı olur. Ne millisi, Pensilvanya'dan aldığınız talimatlarla, onların medya kuruluşları ile bu millete milli ittifak yutturması yapamazsınız" şeklinde konuştu.

2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği için partisinden ihraç edildiğini hatırlatan Gündoğdu, "İhraç edildikten sonra parti bana bir yazı gönderdi. Tabi yazıda da hiç utanmadan, sıkılmadan Cumhurbaşkanını desteklediğimi o belgeyi yazıya dökerek bana gönderdiler. Bende o yazıyı çerçeveletip büroma astım. Yanınada cumhurbaşkanımızın resmini koydum. Bu benim şeref madalyam. Milletin adamı için biz üzerimize düşeni yaptık. Siz istediğiniz kadar ihraç edin. Milletin yanında durmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Optimar Araştırma Şirketi Müdürü Hilmi Taşdemir de, Gezi olayları, son anketler ve HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur Sen'den '2023 Türkiyesi ve Kurulmak İstenen Tuzaklar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alperen: yalcın bey sen nerdesin ben nerde sen ne zaman unuttun muhsin başkanıda hedef medef zart zurt konuşuyon buldunuz mu katilleri biz katilleri çok uzakta arıyoruz anlaşılan 0 0 Yanıtla

Advertisement