
Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA
-Merkel'den Başbakan Davutoğlu'na taziye mesajı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da yaşanan terör olayları nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada Merkel mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Saygıdeğer Başbakan, sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerini büyük bir üzüntü ve dehşet ile öğrendim. Bu vesileyle en samimi duygularla taziyelerimi belirtmek isterim. Bu terör saldırıları doğrudan sivil haklar, demokrasi ve barışı hedefleyen korkakça bir davranıştır. Kurbanların çoğu şiddete karşı yapılan bir miting için bir araya gelen gelmek isteyen kişilerdi. Bu kişilere saldırı, doğrudan toplumsal dayanışmayı hedef almaktadır. Yıldırma ve korku yayma çabasıdır. Ben, Türk Hükümeti ve milletinin birlik olacağından ve teröre karşı gereken demokratik cevabı vereceğinden eminim. Alman halkının duygu ve düşünceleriyle bu zor anlarınızda sizlerin yanında olduğunu belirtmek isterim. Lütfen taziye dileklerimi kurbanların yakınlarına da iletin. Yaralılara acil şifalar diliyorum."
Son Dakika › Güncel › Merkel: 'Bu Terör Saldırıları Doğrudan Sivil Haklar, Demokrasi ve Barışı Hedefleyen Korkakça Bir... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.