Mersin'de Uluslararası Bisiklet Yarışmaları Düzenleniyor - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Uluslararası Bisiklet Yarışmaları Düzenleniyor

Mersin\'de Uluslararası Bisiklet Yarışmaları Düzenleniyor

Mersin'de uluslararası bisiklet yarışmaları düzenleniyor Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile ilk kez düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 9 Nisan'da Anamur'dan başlayacak.

06.04.2015 15:30

Mersin'de uluslararası bisiklet yarışmaları düzenleniyor

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile ilk kez düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 9 Nisan'da Anamur'dan başlayacak.

9-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Mersin Uluslararası Bisiklet Turu öncesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı İrfan Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Özdemir Çakacak, 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın ve yapılan spor tesislerinin kentte çok değerli bir spor altyapısı kazandırdığını vurgulayarak, Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun Mersin'in spor kenti kimliğine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Bu tür organizasyonların hem şehir, hem de ülke açısından çok önemli olduğunun altını çizen Vali Çakacak, Spor, barış, dostluk ve kardeşliktir. İnsanları birbirine yaklaştıran spor, aynı zamanda dostlukları pekiştirmekte, insanların yanı sıra ülkeleri de birbirine yaklaştırmaktadır. Spor organizasyonlarının bir diğer önemli özelliği ise yapıldığı ilin tanıtımına sunduğu katkıdır. Olimpiyatlara baktığımız zaman hep yapılan şehrin isimleriyle anıldığını görürüz. Biz de bu etkinliğe 'Tour of Mersin' Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ismini verdik. Mersin'de ilk kez yapılacak ve şehrimizin tanınmasını artıracak olan bu organizasyonu son derece önemsiyoruz dedi.

Yarışlarla ilgili detaylı bilgileri paylaşan Vali Çakacak, 11 ülkeden 122 sporcunun katılacağı yarışların, 9 Nisan'da Anamur'dan başlayacağını, 4 gün boyunca, 569,4 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirileceğini ve yarışmacıların 2016 yılında Rıo'da düzenlenecek Olimpiyatlara katılmak için klasman mücadelesi vereceklerini belirtti. 2. etap yarışmalarının geçtiğimiz aylarda hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan Meydanı'nda sona ereceğini de aktaran Vali Çakacak, Özgecan Aslan'a bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

Tarsus'ta yapılacak 3. etabın ardından 12 Nisan'da sahil şeridinde yapılacak 4'üncü etap yarışları ile organizasyonun sona ereceğini sözlerine ekleyen Vali Çakacak, Sporcular Anamur'dan Tarsus'a kadar bir baştan bir başa Mersin'i kat etmiş olacak. İlimiz, coğrafi yapısı itibariyle bisiklet kullanımına elverişli bir kent. Organizasyonun, bisiklet sevgisini artıracağına ve halkı bisiklet kullanımına özendireceğine inanıyorum. Yerel yönetimler bisiklet kullanılabilecek alanları genişlettiğinde bisiklet kullanımı da artacaktır ifadelerini kullandı.

Uluslararası Bisiklet Turu'nun ilkinin Çanakkale'de yapıldığını aktaran Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı İrfan Çelik ise Dünya Bisiklet Federasyonu

takviminde de yer alan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'na Türkiye Bisiklet Milli Takımı, Torku Konya ve Brissaspor takımları ile Mersin Bisiklet Gezgincileri, Tarsus ve Adana Bisiklet Topluluğu üyelerinin katılacağını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise çevre dostu olarak nitelediği bisiklet sporunu bir yaşam kültürü haline getirmek amacında olduklarını kaydetti ve etkinliğin kentin uluslararası alanda tanıtımına ve spor kenti kimliğine katkı koyacağına inandıklarını dile getirdi. Başkan Kocamaz, önümüzdeki dönemde tenis, plaj voleybolu ve atletizm branşlarında da uluslararası spor organizasyonlarının düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Uluslararası Bisiklet Yarışmaları Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement