MHP'li Türkeş: Vicdan Herkese, Herkes İçin ve Her Zaman Lazım - Son Dakika
Güncel

MHP'li Türkeş: Vicdan Herkese, Herkes İçin ve Her Zaman Lazım

MHP\'li Türkeş: Vicdan Herkese, Herkes İçin ve Her Zaman Lazım

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Suriye'de Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddialarının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından acilen araştırılması gerektiğini belirterek, "Vicdan herkese, herkes"...

23.08.2013 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Suriye'de Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddialarının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından acilen araştırılması gerektiğini belirterek, "Vicdan herkese, herkes için ve her zaman lazımdır" ifadelerini kullandı.

Türkeş, yaptığı açıklamada, "Suriye'de Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı" iddialarını hatırlatarak, "Söz konusu iddialar son derece vahim olup, BM tarafından acilen araştırılması gerekmektedir. Bir hususun altını çizelim: bu tarz bir saldırının gerçekten olduğuna dair dünya kamuoyunda hiçbir somut delil -en azından şimdilik- yoktur. Çeşitli internet sitelerinde yayımlanan yürek dağlayıcı fotoğrafların ne zaman, nerede ve kimler tarafından çekildiği de meçhuldür. Bu aşamada sergilenecek en gerçekçi tutum, BM ekiplerine güvenmek ve yetkililerin meseleyi derinlemesine incelemelerine fırsat tanımaktır" dedi.

Türkiye'de Hükümet yanlısı şahısların dün medya yoluyla bir kez daha "yargısız infaz" yaptıklarını, dolaşan iddiaları peşin hükümle "gerçek" addedip, akıl sınırlarını zorlayıcı yorumlarda bulunduklarını dile getiren Türkeş, şunları kaydetti:

"Sağlıklı ve tarafsız bir tahlil yapabilmek için evvela BM tarafından sunulacak rapor beklenmeli ve akabinde de lüzum görülen tedbirler -sorumlu kim ise- ona karşı alınmalıdır. Öte yandan Mısır'da yaşanan insanlık dramı da hız kesmeden devam etmektedir. Vicdan sahibi kimsenin sessiz kalamayacağı katliam görüntülerine her gün yenileri eklenmektedir. Gözyaşının, kanın, işkencenin, haksızlığın siyasi kapsamı, ideolojik karşılığı olmaz, olmamalıdır. Her devlet yöneticisinin birinci vazifesi, mesul olduğu ve hakimiyeti altında bulunan insanların dertlerine ortak olmak, çare üretmektir. Önce kendi insanınızı kurtaracaksınız. Bir tek insanı boş geçip bütün insanlığı kurtarmaya çalıştığınızda, günün birinde bir bakarsınız ki elinizde koca bir hiç vardır. Tüm devletlerin yöneticileri aynı şuura sahip olsalar, öyle zannediyoruz ki, dünyada pek az sorun kalırdı. Vicdan herkese, herkes için ve her zaman lazımdır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Türkeş: Vicdan Herkese, Herkes İçin ve Her Zaman Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement