Minibüsçülerle Zabıtalar Tartıştı - Son Dakika
Güncel

Minibüsçülerle Zabıtalar Tartıştı

Minibüsçülerle Zabıtalar Tartıştı

Minibüsçüler, Ceza Yazan Zabıtalarla Tartışınca Devreye Çevik Kuvvet Ekipleri Girdi.

13.07.2010 17:39

Denizli'de Oto Santral Garajı'nın yıkılıp, geçici olarak EGS Park'a taşınmasının ardından, ilçe, belde ve köylere yolcu taşıyan minibüslerin eski garaj önünden yolcu almasına belediyenin izin vermemesi, tepkilere yol açtı. Yolcu alan minibüsçüler, bu yüzden kendilerine para cezası kesen zabıtalarla tartışınca devreye çevik kuvvet ekipleri girdi.

Denizli Belediyesi, Oto Santral Garajı'nı geçici olarak İzmir Karayolu'ndaki EGS Park'a taşıdı. Oto Santral Garajı'nın yerine yenisinin yapılması için yıkımına başlandı. Antalya ve Ankara karayolu üzerindeki ilçe, belde ve köylere yolcu taşıyan minibüsçülerin, EGS Park'tan çıktıktan sonra Üçgen Çarşısı ve Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yolcu almaları belediye trafik komisyonu tarafından yasaklandı. Söz konusu ilçe, belde ve köylere gidecek yolcular, minibüslere binmek için Üçgen Çarşısı ve Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı. Yıkılan oto santral garajı önünden geçerken yolcu alan minibüs şoförlerine zabıtalar tarafından para cezası kesilmesi tepkilere neden oldu. Yıkılan garaj önünde toplanan yaklaşık 50 minibüs şoförü belediyeyi protesto etti. Minibüsçülerin protestosuna vatandaşlar da destek verdi.

Koçabaş Minibüs Hattı Başkanı Yusuf Fidan, kendilerine haksız yere ceza kesildiğini söyleyerek, "Biz EGS Park'tan çıktıktan sonra 6 kilometre boyunca yolcu alamıyoruz. Yolcu alırsak zabıtalar fotoğraf çekip ceza yazıyor. Burada yolcular da mağdur oluyor. Yaşlılar sıcakta yürümek zorunda kalıyor" dedi.

Minibüsçüler zabıtalara tepki gösterince çevik kuvvet ekipleri olay çıkmaması için önlem aldı. Minibüsçüler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Bazı yolcular da evlerine gitmekte zorluk çektiklerini belirterek, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye tepki gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minibüsçülerle Zabıtalar Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement