Moskova'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış - Son Dakika
Güncel

Moskova'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış

Moskova'da Crocus City Hall Konser Salonu'na düzenlenen silahlı terör saldırısında 150 kişi yaşamını yitirdi. Soruşturma komitesi yetkilileri, araştırmada, teröristlerin, konser salonu binasını ateşe vermek için yanıcı bir sıvı kullandıklarının tespit edildiğini açıkladı.

23.03.2024 15:02  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall isimli konser salonuna düzenlenen ve terör örgütü IŞİD'in üstlendiği silahlı saldırıda 150 kişi yaşamını yitirdi. Saldırının ardından araştırmalarını derinleştiren soruşturma komitesi, teröristlerin saldırı planlarını da yavaş yavaş açığa çıkarmaya devam ediyor. Saldırganların, konser salonunu yakmak için özel bir sıvı kullandığı belirlendi.

Moskova'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış

KONSER SALONUNU YAKMAK İÇİN SIVI KULLANDILAR

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, elde edilen ilk verilere göre hayatını kaybedenlerin ölüm nedenleri ateşli silah yaralanması ve yangından kaynaklanan zehirlenmeler olarak ifade edildi. Ayrıca teröristlerin, aralarında yaralıların da olduğu seyircilerin bulunduğu konser salonu binasını ateşe vermek için yanıcı bir sıvı kullandıkları da tespit edildi. Teröristlerin rastgele ateş açtığı kişilerin yanı sıra çıkardığı yangın kaynaklı konser salonunun bulunduğu binanın çatısından alevler yükseldi. Yangın kısa sürede etkisini artırırken çatı bir süre sonra çöktü.

Moskova'daki terör saldırısında failler her adımı hesaplayarak hareket etmiş

SİLAHLAR ÜZERİNDE PARMAK İZİ İNCELEMESİ

Konser salonu binasında yapılan incelemede teröristlerin saldırıda otomatik silahlar kullandığı ve bu silahların, geride bıraktıkları mühimmatla birlikte Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi müfettişleri tarafından bulunup ele geçirildiği açıklandı. Kanıtlar üzerinde balistik, genetik ve parmak izi incelemeleri yapılmaya başlandı.

Moskova'daki terör saldırısında failler her adımı hesaplayarak hareket etmiş
Moskova\'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Moskova'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Niyazi Demirkapı: Dünya bu kadar kötü bir yer olmamalı idi 2 2 Yanıtla

Advertisement