Müjdat Gezen'e 'başöğretmen Atatürk Onur Ödülü' - Son Dakika
Güncel

Müjdat Gezen'e 'başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'

Müjdat Gezen\'e \'başöğretmen Atatürk Onur Ödülü\'

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne layık görülen sanatçı Müjdat Gezen, rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamadı.

25.11.2011 18:56

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne layık görülen sanatçı Müjdat Gezen, rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamadı. Gezen'in ödülünü öğrencisi Toprak Sağlam aldı.

Sanatçı Müjdat Gezen, Eğitim-İş Antalya Şubesi tarafından, 'Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyete ve tüm engellemelere rağmen tüm kazancını sanata ve sanat eğitimine yatırması' nedeniyle Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne layık görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-İş Sendikası işbirliğiyle Antalya Kültür Merkezi'nde(AKM) gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik, emekli öğretmenler ile Eğitim-İş üyesi öğretmenler katıldı. Gezen, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamazken, ödülünü öğrencisi sanatçı Toprak Sağlam aldı. Ödülü Başkan Mustafa Akaydın ve Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık'ın elinden alan Toprak Sağlam, Müjdat Gezen'in şu mesajını salondakilere iletti:

"Rahatsızlığımdan dolayı törene katılamadığım için üzgünüm. Bu ödülü en değerli ödüllerim arasına koyacağım. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum."

TİYATRO OKULU VE MÜZE YOLDA

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Müjdat Gezen'in belinden geçirdiği rahatsızlık nedeniyle törene katılamadığını söyledi. Gezen'in çok özel bir insan olduğunu ifade eden Akaydın, "Bir Başbakan çıkıp da bir kültür sanat eserine 'ucube' diyebiliyorsa, bu ülkede Başbakan olarak hâlâ durabiliyorsa, bu ülkede sanat adına ciddi bir boşluk var demektir. Bu yüzden Müjdat Gezen'in yaptıklarını alkışlamak lazım" diye konuştu. Başkan Akaydın, Gezen ile birlikte Antalya'da bir tiyatro okulu ve müzesi açma projesi hazırladıklarını dile getirdi.

Bu yıl 3'üncü kez verilen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 2010 yılında da Türk tarihine ve eğitimine katkılarından dolayı Yazar Turgut Özakman layık görülmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müjdat Gezen'e 'başöğretmen Atatürk Onur Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement