Musa Anter'in Oğlu: Memleket İkiye Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

Musa Anter'in Oğlu: Memleket İkiye Ayrıldı

Musa Anter\'in Oğlu: Memleket İkiye Ayrıldı

Diyarbakır'da 1992 yılında silahlı saldırıda öldürülen yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, tatil için geldiği Marmaris'te ülkenin ikiye ayrıldığını öne sürerek, bir an önce masaya oturulması gerektiğini savundu.

06.07.2016 10:09

Diyarbakır'da 1992 yılında silahlı saldırıda öldürülen yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, tatil için geldiği Marmaris'te ülkenin ikiye ayrıldığını öne sürerek, bir an önce masaya oturulması gerektiğini savundu.

1992 yılında faili meçhul cinayete kurban giden Kürt gazeteci- yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, Nusaybin'den Marmaris İlçesi'ne dostlarını ziyarete ve tatile geldi. Burada DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Anter Anter, çözüm sürecinin safsata olduğunu öne sürdü. İsveç ve Türkiye çifte vatandaşı olan Anter, aile dostlarıyla birlikte oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Plajı'nda yürüyüş yaptı. Üç gün süreyle Marmaris'te kalacağını belirten Anter şöyle konuştu:

"1969 yılında ülkemden çıktım. Ülkeme gelmememin tek sebebi Kürt olmamdı. O dönemler Irak Kürdistan Bölgesi'nde yaşıyordum. 43 sene yasaklı idim. Bazen ülkeme geldiğimde yakalanarak sınır dışı ediliyordum. Bana dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kimliğim, pasaportum verildi. Şu an çifte pasaportum var. Nusaybin ve İzmir'de yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin gidişatından hoşnut değilim. Nusaybin'de savaşın içinde yaşıyorum. Memleket ikiye ayrıldı. Çözüm süreci safsatalarını bırakıp, bir an önce birlikte masaya oturmalıyız."

'ŞEHİT HABERLERİNE BAKAMAZ HALE GELDİM'

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mozaik olduğunu kaydeden Anter Anter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an burada ve birçok yerde Türk arkadaşlarım var ve mutluyum. Ayrımcılık yapmak istemiyorum, benim babam da böyle idi. Medyada gerçekler gösterilmiyor. Hani derler ya 'Sivas'ın ötesi bilinmiyor' gerçekten öyle. Gerçekten çok acı ve üzüntülü bir durum. Televizyonlarda şehit haberlerine bakamaz hale geldim. "

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Musa Anter'in Oğlu: Memleket İkiye Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement