Mustafa Sarıgül, Londra'da - Son Dakika
Güncel

Mustafa Sarıgül, Londra'da

Mustafa Sarıgül, Londra\'da

Mustafa Sarıgül, İngiltere'nin başkenti Londra'da hizmete giren Galatasaray Futbol Okulu tesislerini ziyaret etti.

24.07.2011 13:11

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İngiltere'nin başkenti Londra'da hizmete giren Galatasaray Futbol Okulu tesislerini ziyaret etti. Sarıgül, Alt yapıya önem vermeyen kulüpler başarılı olamaz dedi.

Galatasaray Futbol Okulu'nun Southgate Hockey Center tesislerine süpriz bir ziyaret gerçekleştiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada kulüp yetkililerinden okul hakkında bilgi aldı.

Tesisleri çok beğendiği belirten Sarıgül, Çok güzel bir tesis. Çok keyif aldım. Çok mutu oldum. Gerçekten çok önemli. Galatasaray'ın dünyada marka değeri var. Bu tesise destek vermeyi arzu ettim. Buradaki Türk ve İngiliz çocuklarının Galatasaray futbol okuluna devam ettiklerini görmektende mutlu oldum. Hem Türk hem de İngiliz çocuklarımız var. Beraberce sarı kırmızı forma altında oynuyorlar dedi.

Galatasaray'ın da Londra'da böyle bir tesisinin olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Sarıgül, Bugün Ajax'ın muhteşem tesisleri var. Milano'nun muhteşem tesisleri var. Galatasaray'ın da böyle bir tesisinin olması oldukça önemli. Çünkü biz Şişli Belediyesi olarak, Coşkun Özarı Futbol Okulu'nu açıyoruz. Bu okulun temelini geçen hafta attık. Biz Coşkun Özarı Futbol Okulu'nu, buradaki Galatasaray Futbol Okulu ile buluşturacağız. Milan ve Ajax'la buluşturacağız. O okuldaki talebeleri gerekiyorsa Londra Galatasaray Okulu'na göndereceğiz. Londra Galatasaray'daki başarılı çocuklarıda zaman zaman Şişli futbolcu fabrikamızda ağırlayacağız şeklinde

ifade etti.

ALT YAPIYA ÖNEM VERMEYEN KULÜPLER BAŞARILI OLMAZ

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon gibi büyük kulüplerinde benzer futbol okulları açması gerektiğini ve Galatasaray Futbol Okulu'nun Londra'da açılmasının kendisi için Londra'da bir ilk olduğunu belirten Sarıgül, Bu, Türk futbolu açısından da son derece önemli. Alt yapıya önem vermeyen kulüplerin başarılı olma şansı olmaz. Bu nedenle biz, alt yapıya önem vermemiz lazım dedi.

Sarıgül, şöyle konuştu Geçen gün baktım ve inceledim. Barselona'nın Real Madrid'i 5-0 yendiği maçta, Barselona'nın 10 futbolcusu alt yapıdan gelerek oynuyor. Bu da tabi çok büyük bir başarı. Galatarasay UEF şampiyonu olduğu dönemde, 11 oyuncusunun 7 tanesi alt yapıdan gelmişti. Bu nedenle, Londra'daki Galatasaray Okulu'nun açılması, Galatasaray'ın alt yapısı açısından ve geleceğin Metin Oktay'larının yetiştirilmesi açısından da son derece önemlidir.

ŞİKE OPERASYONU

Sarıgül, şike operasyonlarına ilişkin olarakta, O konu yargıya intikal etmiştir. Bir an önce sonuçlanmasında fayda var. Keşke bu tip olayla olmasaydı. Türkiye'nin adı dünya spor kamuoyunda bu şekilde anılmasaydı dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Sarıgül, Londra'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement